Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Data Exchange and Information Sharing >>> Importing Autocad Drawings Into Archicad Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
peach49
Junior member
Junior member

Joined: 27 Apr 2007
Posts: 57
Location: England

PostPosted: Mon Jan 21, 2008 4:42 pm    Post subject: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Can anyone help with this?

Im currently creating a 3d model in archicad of a site, which has a been surveyed in an autocad drawing.

In order to accurately get the levels onto the 3d model i need to somehow overlay my autocad drawing onto my archicad drawing so that i can draw on the contour lines from the survey. Can anyone suggest a way of importing an autocad drawing into archicad to scale so i can do this?

Thanks alot.
Back to top
View user's profile Send private message    
Thomas Holm
Senior member
Senior member

Joined: 21 Oct 2003
Posts: 2802
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Mon Jan 21, 2008 4:54 pm    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Please - I'm not here to read the manual for you. Just read the Help file, or the manual. You can even just drag the dwg file into a floor plan window.
_________________
AC4.1-AC18 SWE-OSX10.9.5-MBP11,3
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 5652
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Tue Jan 22, 2008 2:28 pm    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Or you can just place the DWG file using the Drawing Tool, then resize it in its Dialog.
_________________
Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
ASUS G73SW, Core Quad i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M 1.5 GB RAM
60 GB OCZ SSD + 750 GB 7200 rpm HDD
Win7-64 Home Premium ENG
AC13-AC18 (64-bit, latest build)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
jrscholl
Guest
Guest

Joined: 05 Feb 2008
Posts: 1
Location: Ohio, United States

PostPosted: Tue Feb 05, 2008 7:38 am    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

I have a question on importing 3D cad dwg drawings. Im trying to insert a 3D cad dwg of a site plan... the site dwg is already in a 3d format in Cad but when i import it into Archicad,it comes in as a 2d drawing... is there a certain reason for this or do 3d dwg's need to be imported differently then 2d dwg's? thanks, J
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address    
Matthew Lohden
Senior member
Senior member

Joined: 31 Oct 2003
Posts: 6609
Location: SF Bay Area, CA USA

PostPosted: Tue Feb 05, 2008 8:48 am    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

jrscholl wrote:
I have a question on importing 3D cad dwg drawings. Im trying to insert a 3D cad dwg of a site plan... the site dwg is already in a 3d format in Cad but when i import it into Archicad,it comes in as a 2d drawing... is there a certain reason for this or do 3d dwg's need to be imported differently then 2d dwg's? thanks, J


ArchiCAD only imports 3D DWG as library parts. To convert 3D DWG to a site model you need ArchiTerra, but you will have to convert the DWG to DXF. I just did a very large site and it worked brilliantly (aside from the mediocre quality of the DWG file).

_________________
Matthew Lohden
Consultant, SF CA

MacPro 8core 32GB Radeon 5870
OSX 10.8 Mountain Lion, XP32, Win 7x64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
Sanaa
New member
New member

Joined: 04 Dec 2008
Posts: 5
Location: Canada

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 3:57 am    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

I have a question on importing a cad dwg drawings. Please help

I'm new in using ArchiCad and I'm trying to insert a cad dwg of a site plan so I can use it to set up my design. How could do that?

thanks Smile
Back to top
View user's profile Send private message    
ejrolon
Moderator
Moderator

Joined: 14 Nov 2003
Posts: 3321
Location: Puerto Rico

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 4:31 am    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Start to read from Thomas post above.
_________________
eduardo rolón AIA
MBP 2.8 4GB ram, MacPro dual quad 2.8 18GB ram
OS X 10.9 latest
AC18US -> AC08
Back to top
View user's profile Send private message    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
Sanaa
New member
New member

Joined: 04 Dec 2008
Posts: 5
Location: Canada

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 5:14 am    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Where?
Back to top
View user's profile Send private message    
ejrolon
Moderator
Moderator

Joined: 14 Nov 2003
Posts: 3321
Location: Puerto Rico

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 5:31 am    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Second post from the top. OR start reading

page 386 "Drawings in Model Views" of ArchiCAD 12 Reference Guide
and
page 496 "Opening DWG/DXF Files"
and
in the help file search for drawing

_________________
eduardo rolón AIA
MBP 2.8 4GB ram, MacPro dual quad 2.8 18GB ram
OS X 10.9 latest
AC18US -> AC08
Back to top
View user's profile Send private message    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 5652
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 1:50 pm    Post subject: Re: Importing Autocad Drawings Into Archicad Reply with quote

Here is an Archicadwiki article that may be of help:

http://www.archicadwiki.com/TechNotes/Using%20DWG/DXF%20Files%20in%20ArchiCAD

_________________
Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
ASUS G73SW, Core Quad i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M 1.5 GB RAM
60 GB OCZ SSD + 750 GB 7200 rpm HDD
Win7-64 Home Premium ENG
AC13-AC18 (64-bit, latest build)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Data Exchange and Information Sharing >>> Importing Autocad Drawings Into Archicad All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy