Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> BIM Managers >>> REAPPEARING LAYERS Goto page Previous  1, 2
View previous topic :: View next topic
Author Message
Erika Epstein
Senior member
Senior member

Joined: 30 Oct 2003
Posts: 3646
Location: usa

PostPosted: Thu Nov 19, 2009 6:16 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

Evan,
Have you tried to reattach the xrefs and choose the option to 'Remove Xref's Attributes'? This has been discussed a few times, most recently here.

_________________
Erika
Architect, Consultant
MacBook Pro Retina, 15-inch Yosemite 2.8 GHz Intel Core i7 16 GB 1600 MHz DDR3
Mac OSX 10.11.1
AC5-18
Onuma System

"Implementing Successful Building Information Modeling"
Back to top
View user's profile Send private message    
EVAN J. DENIS
New member
New member

Joined: 18 Jan 2007
Posts: 45
Location: Carmel, IN

PostPosted: Thu Nov 19, 2009 6:19 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

Yes, I've seen that post. But wouldn't those layers be grouped with the xref layers (you know, under the line)? These are grouped w/ my layers. Would that work for that type? The strange thing is that they purge just fine, but then come back.
_________________
O.S. Mac
ArchiCad 12
Back to top
View user's profile Send private message    
Daniel Hruby
Junior member
Junior member

Joined: 23 May 2006
Posts: 165
Location: Carlsbad, CA

PostPosted: Mon Nov 30, 2009 8:58 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

Did you delete all the unwanted layers in all your hotlinked files and save them too? Maybe you did this already with no success. Rolling Eyes
_________________
Daniel Hruby, Architect
http://www.visualizeitbuilt.com
ArchiCAD 19 (4013)
Maxwell 3.2
Modo 902
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
EVAN J. DENIS
New member
New member

Joined: 18 Jan 2007
Posts: 45
Location: Carmel, IN

PostPosted: Mon Nov 30, 2009 9:01 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

Yes, I thought this was the problem all along, and had been putting off cleaning them up until I had access to all files. This is when I realized that there was a stranger problem. Still can't figure it out.
_________________
O.S. Mac
ArchiCad 12
Back to top
View user's profile Send private message    
Daniel Hruby
Junior member
Junior member

Joined: 23 May 2006
Posts: 165
Location: Carlsbad, CA

PostPosted: Mon Nov 30, 2009 10:06 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

My first thought is that you have the layers in one of those linked files and they get added when you update the hotlink. If memory servers me correctly, modules will only bring the layers (attributes) that are actually used where as a linked PLN will bring ALL layers (attributes) in that file.
_________________
Daniel Hruby, Architect
http://www.visualizeitbuilt.com
ArchiCAD 19 (4013)
Maxwell 3.2
Modo 902
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
EVAN J. DENIS
New member
New member

Joined: 18 Jan 2007
Posts: 45
Location: Carmel, IN

PostPosted: Mon Nov 30, 2009 10:10 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

I know, strange thing is that I've tried deleting all hotlinks, purge successfully, close, save, reopen, and they reappear!?
_________________
O.S. Mac
ArchiCad 12
Back to top
View user's profile Send private message    
Brandt
New member
New member

Joined: 03 Jun 2009
Posts: 5
Location: Kirkland WA USA

PostPosted: Tue Jan 05, 2010 10:13 pm    Post subject: Re: REAPPEARING LAYERS Reply with quote

I've also had this very annoying rogue layer creation happen when x-ref'ing consultant dwgs. these are layers created above the x-ref line. From what I can tell, they seem to be associated with consultant's Autocad linetypes. If I knew more about Autocad-maybe this would make sense. Civil engineers especially seem to use dozens of linetypes, one for every type of element, even if lines are visually identical. Layers seem to be created for each one. can't figure out hat to do about this. If it means converting every linetype in the translator--not worth the effort
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> BIM Managers >>> REAPPEARING LAYERS All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy