Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Working in ARCHICAD >>> Magic wand tool not working
View previous topic :: View next topic
Author Message
tess_184
Guest
Guest

Joined: 26 Jan 2017
Posts: 2
Location: Australia

PostPosted: Thu Jan 26, 2017 12:15 am    Post subject: Magic wand tool not working Reply with quote

Pulling my hair out trying to use the magic wand tool to give my contour lines a ridge height.
- I have used the mesh tool to outline my site along the boundry lines.
- I then have the mesh selected and the mesh tool selected.
- With the cursor hovering over the contour line i hold the space bar down and left click.
- Magic wand appears but nothing happens.

I have tried to select other things using the magic wand and it will not pick anything up! PLEASE HELP
*I am using archiCAD 19
Back to top
View user's profile Send private message    
Richard Morrison
Senior member
Senior member

Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1123
Location: SF Bay Area, CA - USA

PostPosted: Thu Jan 26, 2017 12:46 am    Post subject: Re: Magic wand tool not working Reply with quote

I don't know if this is the issue, but you need to be using the Magic Wand inside of the terrain borders. If you are trying to use the Magic Wand outside of the terrain perimeter, it won't work.
_________________
Richard
--------------------------
Richard Morrison, Architect-Interior Designer
www.richardmorrison.com
AC20, Win10
Back to top
View user's profile Send private message    
tess_184
Guest
Guest

Joined: 26 Jan 2017
Posts: 2
Location: Australia

PostPosted: Thu Jan 26, 2017 12:59 am    Post subject: Re: Magic wand tool not working Reply with quote

It is within the borders :/
Back to top
View user's profile Send private message    
Richard Morrison
Senior member
Senior member

Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1123
Location: SF Bay Area, CA - USA

PostPosted: Thu Jan 26, 2017 1:52 am    Post subject: Re: Magic wand tool not working Reply with quote

It sounds like you are doing everything correctly, and may need to deal with tech support. However, if you aren't using the latest hotfix, you might try updating AC first. I've had that fix a number of issues in the past.
_________________
Richard
--------------------------
Richard Morrison, Architect-Interior Designer
www.richardmorrison.com
AC20, Win10
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5063
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri Jan 27, 2017 3:20 am    Post subject: Re: Magic wand tool not working Reply with quote

tess_184,
Read though this post and see if it helps.

http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?t=54459

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 20
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision M6800 - i7 4700MQ @ 2.40GHz, 16GB RAM, AMD FirePro M6100 (2GB), Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
pdrumz
New member
New member

Joined: 29 Apr 2016
Posts: 13
Location: newzealand

PostPosted: Sun Mar 19, 2017 8:39 am    Post subject: Re: Magic wand tool not working Reply with quote

make sure the mesh icon is on before using the wand
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address    
s2art
Senior member
Senior member

Joined: 16 Mar 2005
Posts: 3398
Location: New Zealand

PostPosted: Mon Mar 27, 2017 11:37 pm    Post subject: Re: Magic wand tool not working Reply with quote

A colleague of mine is having trouble getting the magic wand to work. She has a mesh with contours drawn over it with splines (although it also has same problem with polylines or lines). With mesh tool active and mesh selected she presses the space bar to activate the magic wand, cursor changes to magic wand but nothing happens. Also tried using magic wand to draw a fill between some lines and nothing. Seems its broken.
The only way she has got it to work is to go through the above, but click repeatedly on a contour line until eventually something happens, and only if she has magic wand setting deviation from curves at 5 or below (default is 40), but this obviously creates more nodes and it is a very large site.
Any ideas please?

AC20 5025

_________________
S t u a r t . R o s e
LAD Architecture
AC19 8000 NZE
AC20 5025 NZE
HP Envy Notebook + 27"
Intel i7-6500 2.5GHz, 16GB RAM, Windows 10
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Working in ARCHICAD >>> Magic wand tool not working All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy