Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Installation / New User / Getting Started >>> Trouble setting the north arrow...
View previous topic :: View next topic
Author Message
SJPHouse
New member
New member

Joined: 10 Apr 2017
Posts: 12
Location: San Francisco

PostPosted: Mon Apr 10, 2017 8:04 pm    Post subject: Trouble setting the north arrow... Reply with quote

Hello -

New to the forum and to ArchiCAD. I was able to find where to set the north arrow and that seemed fairly basic. However I noticed my elevations don't correspond to the direction I have set my north arrow on the floor plan. Am I missing something...? Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message    
s2art
Senior member
Senior member

Joined: 16 Mar 2005
Posts: 3406
Location: New Zealand

PostPosted: Mon Apr 10, 2017 10:05 pm    Post subject: Re: Trouble setting the north arrow... Reply with quote

Elevation naming is not automatic - it is whatever you call it in the Elevation Marker settings
_________________
S t u a r t . R o s e
LAD Architecture
AC19 8000 NZE
AC20 5025 NZE
HP Envy Notebook + 27"
Intel i7-6500 2.5GHz, 16GB RAM, Windows 10
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
SJPHouse
New member
New member

Joined: 10 Apr 2017
Posts: 12
Location: San Francisco

PostPosted: Tue Apr 11, 2017 12:19 am    Post subject: Re: Trouble setting the north arrow... Reply with quote

I wasn't sure since the program seems to be so smart in other ways I thought it might automatically name the elevations based on the location you set the north arrow to..thank you!
Back to top
View user's profile Send private message    
DGSketcher
Active member
Active member

Joined: 22 Jul 2011
Posts: 381
Location: UK

PostPosted: Tue Apr 11, 2017 2:30 pm    Post subject: Re: Trouble setting the north arrow... Reply with quote

Interesting observation. Not sure if it could be done in GDL but I think there are a lot of naming variations such as "Elevation to Main Street" that others may consider more informative.

I might look into this if time allows...

_________________
Apple iMac MacOS Sierra / AC20UKI (most recent build)
Back to top
View user's profile Send private message    
Stress Co.
Senior member
Senior member

Joined: 18 Apr 2004
Posts: 1458
Location: N 43 31.16', W 114 18.895', Idaho, USA

PostPosted: Sat Apr 15, 2017 4:11 pm    Post subject: Re: Trouble setting the north arrow... Reply with quote

SJPHouse wrote:
I wasn't sure since the program seems to be so smart in other ways I thought it might automatically name the elevations based on the location you set the north arrow to..thank you!

It does for the Interior Elevation tool Wink



Screen Shot 2017-04-15 at 9.09.22 AM.png
 Description:
 Filesize:  36.43 KB
 Viewed:  9 Time(s)

Screen Shot 2017-04-15 at 9.09.22 AM.png



_________________
Marc Corney, Architect
Red Canoe Architecture, P. A.

Mac OS 10.11.5
Processor: 3.4 GHz Quad Core Intel Core i7
Memory: 32 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 680MX 2GB GDDR5
ArchiCAD 20 (4012 USA Full)
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Installation / New User / Getting Started >>> Trouble setting the north arrow... All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy