Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Data Exchange and Information Sharing >>> IFC importing issues
View previous topic :: View next topic
Author Message
fuzzytnth3
Veteran member
Veteran member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 627
Location: Scotland

PostPosted: Thu Apr 20, 2017 1:30 pm    Post subject: IFC importing issues Reply with quote

I am having various issues when importing a Consultant's IFC model. He has installed the Graphisoft plug-in for Revit but it is bringing in a very recent version of our Building Model as well as Storey Levels that are not being used and finally their model is offset from our Origin point.

Any suggestions how we can get this working properly so he can provide a model of his M and E kit?


_________________
AC versions 3.41 to 21 (4022 UKI Full)
Mac OSX 10.13.1 Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger   
fuzzytnth3
Veteran member
Veteran member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 627
Location: Scotland

PostPosted: Thu Apr 20, 2017 3:35 pm    Post subject: Re: IFC importing issues Reply with quote

Well the Consultant has tried exporting again and this time it is all looking fine in the IFC file it's self but when imported and despite telling the Translator to use the Project Origin it has instead relocated his model using the Survey Point object

Bamboozling bit is I can not find the Survey Point object inserted in any of our Model files. Weird!

_________________
AC versions 3.41 to 21 (4022 UKI Full)
Mac OSX 10.13.1 Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger   
fuzzytnth3
Veteran member
Veteran member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 627
Location: Scotland

PostPosted: Fri Apr 21, 2017 11:27 am    Post subject: Re: IFC importing issues Reply with quote

I managed to find the Survey Point object and now the IFC is coming in in the correct location however the Consultant still needs to correct his storey levels as it is coming in at the wrong height
_________________
AC versions 3.41 to 21 (4022 UKI Full)
Mac OSX 10.13.1 Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger   
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Data Exchange and Information Sharing >>> IFC importing issues All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy