Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Other Problems >>> AC20 Hotlink Module Selection Slowdown
View previous topic :: View next topic
Author Message
Riven
New member
New member

Joined: 04 Jun 2014
Posts: 5
Location: United States

PostPosted: Wed Feb 08, 2017 5:49 pm    Post subject: AC20 Hotlink Module Selection Slowdown Reply with quote

Hi all,

Has the following occurred for others in AC20 yet?

The act of selecting a single hotlink module produces a 'spinning wheel' loading time, and freezes AC20 for a moment. Selecting more hotlink modules, takes longer, and can keep AC20 frozen for minutes. Selecting all hotlink modules & objects (Ctrl+A hotkey command) in model space can freeze AC20 indefinitely. Why was this not a factor/problem in AC19 for the same project files? -The same actions would not cause such significant slow-downs.

Some relevant project info, and machine info for consideration:


  • AC 20 v4020
  • Teamwork Project LAN BIM Server (114MB on server)
  • 80,000 SF single story project, Hotlink Modules represent a single unit, (about 600-1000SF)
  • "Element Information" palette closed
  • Favorites palette is closed
  • Teamwork palette; Organizer, renovation filter, trace palettes are open
  • Trace turned off
  • showing layers of objects consisting of only walls
  • No other active AC20 instances running
  • no active user programs running
  • Windows 7 Pro x64
  • 16GB RAM
  • Intel Core i7-4790K @ 4.0GHz (quad-core)
  • Intel SSD 240GB drive


Any feedback would be appreciated. Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
romun
Guest
Guest

Joined: 06 Mar 2013
Posts: 1
Location: France

PostPosted: Thu Jun 29, 2017 5:59 pm    Post subject: Re: AC20 Hotlink Module Selection Slowdown Reply with quote

Hello,

I would be very interested about your solution if you found one...
I'm runung AC20 on my mid-2012 MacBook Pro all up to date with Sierra (15inch, NVIDIA GeForce GT 650M 1024 Mo, 1,5TB SSD, 16GB of RAM).

I have 3 level files
- Modules files for different kind of flats (6 hotlinks)
- Project file with the building and hot linked to the flats
- Project file with the building site, and for now just one building of 1,600 square meters...

Each time I want to touch something, I have to wait between 5-10 minutes. I have disabled all what you did. I tried the last AC20 (build 6005) update without any improvements.

In the past I had notice that since AC20, ArchiCAD didn't seem to be able anymore to handle wall layer under 1cm as for rain barrier... It made it unable to draw walls, but it's not my case right now...
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Other Problems >>> AC20 Hotlink Module Selection Slowdown All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy