Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Construction Documentation >>> Problem publishing images with white in them
View previous topic :: View next topic
Author Message
Eva A
Guest
Guest

Joined: 30 May 2014
Posts: 2
Location: Switzerland

PostPosted: Fri Aug 11, 2017 8:47 am    Post subject: Problem publishing images with white in them Reply with quote

Hi all, I hope that someone might have a fix for this problem!

I am publishing a document with images that I rendered in AC. All was fine, and I published it multiple times until, on the same day, suddenly I couldn't publish the white in the images properly. In my attached picture the left is before the problem, the right afterwards.
I've contacted support here in CH, apparently it's not unknown but the only solution is to make the white in the images less white.. which is just impossible for me to do for this project. And redo all the renders so that objects are in white still won't solve the problem as even the shadows are showing the weird patches.

Someone tried it on a different computer and it didn't happen, so I'm not sure that it's the file itself, but it used to work fine on my computer until one day it didn't anymore.
I've tried adjusting transparency, compression of images, PDF options, re-linking images, not sure what else I can try! If I save as PDF of each page seperately it still happens, if I 'print' to PDF it doesn't happen but the quality of the print isn't good enough either..

The only thing that I notice isn't normal but not sure if it started at the same time as this problem is that when I open the file, textures that I am not using are showing to be missing (the file only has the layout and images in it, nothing in the 3d/2d space - that's in a seperate file), I relink the library but the ones missing all have a 1 next to them, as if it's a copy of every texture missing..
Could this be anything to do with why it doens't want to publish the white spaces clearly?

I am hoping someone, somewhere, might have experienced the same thing and have miraculously found a solution?



white space problem.JPG
 Description:
 Filesize:  40.14 KB
 Viewed:  9 Time(s)

white space problem.JPG



_________________
AC 18
Windows7, Intel Xeon CPU E5-2640, 2.5 GHz, 32GB Ram
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Construction Documentation >>> Problem publishing images with white in them All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy