Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Construction Documentation >>> Trouble when placing Sketch Render View on Layout
View previous topic :: View next topic
Author Message
squall_tmo
New member
New member

Joined: 18 Jun 2017
Posts: 19
Location: Italy

PostPosted: Fri Aug 11, 2017 11:51 pm    Post subject: Trouble when placing Sketch Render View on Layout Reply with quote

Hi,

I'm looking for some help, because I created some 3D views with Sketch Renderer, but when I place that views on a layout they partially disappear...

Did someone find a solution for this kind of trouble?

Thanks!



Schermata 2017-08-12 alle 00.31.16.jpg
 Description:
 Filesize:  96.08 KB
 Viewed:  25 Time(s)

Schermata 2017-08-12 alle 00.31.16.jpg


Back to top
View user's profile Send private message    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8005
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Sat Aug 12, 2017 10:07 am    Post subject: Re: Trouble when placing Sketch Render View on Layout Reply with quote

I have renamed the title of your topic because it had nothing to do with the issue you are posting about.
Just a shot in the dark:
Could it be that the saved View is zoomed in a way that it shows only that portion of your Sketch Render that is now visible on the Layout?
You can check the settings of that saved View to see if it is.

_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M
SSD+HDD, Win10-64 ENG
AC13-AC21 (64-bit, latest build)
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
squall_tmo
New member
New member

Joined: 18 Jun 2017
Posts: 19
Location: Italy

PostPosted: Sat Aug 12, 2017 10:57 am    Post subject: Re: Trouble when placing Sketch Render View on Layout Reply with quote

Hello Laszlo!

The change in the topic Name is ok for me, don't worry!

About your suggestion I think this is not the solution unfortunately:
if I double click on that view in the view Map, the sketch engine produce the complete picture...but placing that view in the layout it doesn't
Back to top
View user's profile Send private message    
Gerald Hoffman
Active member
Active member

Joined: 27 Oct 2003
Posts: 474
Location: Abbotsford BC

PostPosted: Sat Aug 12, 2017 4:05 pm    Post subject: Re: Trouble when placing Sketch Render View on Layout Reply with quote

This might be too obvious but have to made sure that you have selected " Fit Frame to Drawing "?

Cheers,



Screen Shot 2017-08-12 at 7.33.49 AM.png
 Description:
 Filesize:  94.61 KB
 Viewed:  18 Time(s)

Screen Shot 2017-08-12 at 7.33.49 AM.png



_________________
Gerald

"The simplification of anything is always sensational" GKC

(AC 21-4022) CadImage Suite
MacBook Pro OS X 10.12.3 - 2.5 Ghz i7, 16 GB RAM + 27" Apple Display
Back to top
View user's profile Send private message    
squall_tmo
New member
New member

Joined: 18 Jun 2017
Posts: 19
Location: Italy

PostPosted: Sat Aug 12, 2017 7:48 pm    Post subject: Re: Trouble when placing Sketch Render View on Layout Reply with quote

"Fit Frame to Drawing" was set up yet...unfortunately this is not the reason, but thanks to both for your help...
it seems like it's caused by something about resolution because if I reduce DPI resolution from 150 to 72 the picture seems to be more "complete".

I tried to do the same operation on a new file and also tried to use the standard template, but nothing seems to work...
Back to top
View user's profile Send private message    
dkovacs
Graphisoft

Joined: 04 Oct 2016
Posts: 43
Location: Budapest

PostPosted: Fri Oct 20, 2017 2:39 pm    Post subject: Re: Trouble when placing Sketch Render View on Layout Reply with quote

Hello guys,

We looked at squall_tmo's file, and it appears to be caused by a bug. Apparently for some reason the 3D Views stored a (false) size information in the View Settings (either from a Rendering Setting, or a Marquee), and it only rendered that limited region. We are working on the fix.

If you open the Source View of the Drawing, and in the View Settings tick the 'Redefine Image Settings with Current' checkbox, and then click OK, the Drawing should display properly after the next Drawing Update.

Regards,



Redefine.png
 Description:
 Filesize:  299.99 KB
 Viewed:  8 Time(s)

Redefine.png



_________________
Daniel Alexander Kovacs
Technical Support Engineer
GRAPHISOFT

For Troubleshooting and useful Tips & Tricks visit http://helpcenter.graphisoft.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Construction Documentation >>> Trouble when placing Sketch Render View on Layout All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy