Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> General Wishes >>> Cores for Cinerender
View previous topic :: View next topic

What's your opinion about this wish?
Essential (5)
60%
 60%  [ 3 ]
Important (4)
20%
 20%  [ 1 ]
Average (3)
0%
 0%  [ 0 ]
Not important (2)
0%
 0%  [ 0 ]
Not needed (1)
20%
 20%  [ 1 ]
Average: 4.00 points
Total Votes : 5

Author Message
alemanda
Veteran member
Veteran member

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 768
Location: Italy

PostPosted: Thu Nov 17, 2016 11:49 am    Post subject: Cores for Cinerender Reply with quote

It would be very useful to set how many core have to be used by Cinerender. I wish it as option in the rendering settings.
It generally uses the max available number of cores but limiting it could be useful to continue to use the PC for other purposes ... especially when many cores are available ...

_________________
AC 19 and AC21 latest hotfix
Win 10 Pro 64bit
Double XEON 14 CORES (tot 28 physical cores)
32GB RAM - SSD 256GB - Nvidia Quadro K620
Display DELL 25'' 2560x1440
www.almadw.it
Back to top
View user's profile Send private message    
Erwin Edel
Senior member
Senior member

Joined: 08 Feb 2007
Posts: 1346
Location: The Netherlands

PostPosted: Thu Nov 17, 2016 12:56 pm    Post subject: Re: Cores for Cinerender Reply with quote

The windows taskmanager can do this, as far as I know.
_________________
Erwin Edel, Project Lead, Leloup Architecten
www.leloup.nl

ArchiCAD 9-20 NED FULL
BIMx
Windows 10 Pro 1607 / OS X Sierra
Adobe Design Premium CS4
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
alemanda
Veteran member
Veteran member

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 768
Location: Italy

PostPosted: Thu Nov 17, 2016 1:14 pm    Post subject: Re: Cores for Cinerender Reply with quote

Yes but it seems that every time you launch a rendering process it resets to the max value of available cores ...
_________________
AC 19 and AC21 latest hotfix
Win 10 Pro 64bit
Double XEON 14 CORES (tot 28 physical cores)
32GB RAM - SSD 256GB - Nvidia Quadro K620
Display DELL 25'' 2560x1440
www.almadw.it
Back to top
View user's profile Send private message    
Erwin Edel
Senior member
Senior member

Joined: 08 Feb 2007
Posts: 1346
Location: The Netherlands

PostPosted: Thu Nov 17, 2016 1:57 pm    Post subject: Re: Cores for Cinerender Reply with quote

A quick search shows that cinema 4D seems to have a setting for this, so I suppose it should be able to implement it.
_________________
Erwin Edel, Project Lead, Leloup Architecten
www.leloup.nl

ArchiCAD 9-20 NED FULL
BIMx
Windows 10 Pro 1607 / OS X Sierra
Adobe Design Premium CS4
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
alemanda
Veteran member
Veteran member

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 768
Location: Italy

PostPosted: Fri Sep 01, 2017 8:38 am    Post subject: Re: Cores for Cinerender Reply with quote

Maybe there a registry key value to be set for that purpose...
_________________
AC 19 and AC21 latest hotfix
Win 10 Pro 64bit
Double XEON 14 CORES (tot 28 physical cores)
32GB RAM - SSD 256GB - Nvidia Quadro K620
Display DELL 25'' 2560x1440
www.almadw.it
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> General Wishes >>> Cores for Cinerender All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy