Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Working in ARCHICAD >>> making slab finish continuous across few slabs
View previous topic :: View next topic
Author Message
Lilith
New member
New member

Joined: 28 Jun 2017
Posts: 16
Location: Croatia

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 3:29 pm    Post subject: making slab finish continuous across few slabs Reply with quote

I have a situation where my floor is divided in 3 strips of different composites.
All 3 slabs have the same finish.

I was expecting the floor plan to display it continuous,without the division line being displayed.

however, I get the division line, and I'm interested if there's a way for it to blend seamlessly.


I've got workarounds, (by using zones, or hiding the slab in floor plans; but I'm hoping for a "how it should be done" answer.

image in attachment;



slabs.jpg
 Description:
 Filesize:  176.31 KB
 Viewed:  14 Time(s)

slabs.jpg


Back to top
View user's profile Send private message    
arqrivas
Veteran member
Veteran member

Joined: 09 Jun 2015
Posts: 513
Location: USA

PostPosted: Wed Sep 13, 2017 4:14 pm    Post subject: Re: making slab finish continuous across few slabs Reply with quote

If you need the different composites, then I'll do the slabs without the finishing layer, and do another slab on top with only the finishing.
_________________
Please report back if the answer help you, this will help others with the same problem. Thanks!
AC 21 INT, Windows 7 / Cinema 4D R17 and Blender
ArchiCAD Quick Tips https://www.youtube.com/playlist?list=PLX8TL9dDJUQ304aLMeF-0SZ6BBNDb_W_n
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5830
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu Sep 14, 2017 2:49 am    Post subject: Re: making slab finish continuous across few slabs Reply with quote

Lilith wrote:
Also, the section seems to have no problem blending the different composite layers... so I'm even more intrgued why its a problem in top view.


The plan is not a projected top view of the model - it is a symbolic view.
In 3D (section/elevation) when similar surfaces join they will blend together.
But in plan you are getting a symbolic representation of each slab.
No joining unfortunately.

So you either need to use one slab for the entire area or at least for just the top surface or workaround by hiding them, or covering with white lines or fills.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
DGSketcher
Active member
Active member

Joined: 22 Jul 2011
Posts: 478
Location: UK

PostPosted: Thu Sep 14, 2017 11:50 am    Post subject: Re: making slab finish continuous across few slabs Reply with quote

To add to Barry's comment you can change the outline linetype & pen of a slab in the slab settings, so you could use a very sparse dotted line with a white pen to loose the edge in plan.
_________________
Apple iMac MacOS Sierra / AC21UKI (most recent build)
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Working in ARCHICAD >>> making slab finish continuous across few slabs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy