Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Libraries / Library Parts / GDL >>> Cut part way into an object??
View previous topic :: View next topic
Author Message
JGoode
Junior member
Junior member

Joined: 21 Apr 2017
Posts: 143
Location: Norwich

PostPosted: Mon Oct 23, 2017 12:54 pm    Post subject: Cut part way into an object?? Reply with quote

I am trying to cut part way into my object in the GDL script but I can't seem to make it work. Everything I've tried/read makes the hole go the entire way through the object. How do I achieve this?

I know I could achieve it with a morph and SEO but I really don't want to use morphs to create it due to wanting to be able to adjust it easily as well as reducing the amount of lines in my script. I want to create the same effect as using an SEO but with code instead.

Thanks

_________________
ArchiCAD 17, 19 and 21
Windows 8
Back to top
View user's profile Send private message    
David Maudlin
Senior member
Senior member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 3705
Location: Washington, D.C.

PostPosted: Mon Oct 23, 2017 1:46 pm    Post subject: Re: Cut part way into an object?? Reply with quote

JGoode:

Take a look at the CUTFORM command, it can control the depth of the cut.

David

_________________
David Maudlin / Architect
www.davidmaudlin.com
Digital Architecture
AC21 USA+MEP iMac 27" 4.0GHz Quad-core i7 | 24 gb ram MacBook Pro 2.5GHz | 16 gb ram OSX10.10.5
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
JGoode
Junior member
Junior member

Joined: 21 Apr 2017
Posts: 143
Location: Norwich

PostPosted: Mon Oct 23, 2017 2:07 pm    Post subject: Re: Cut part way into an object?? Reply with quote

David Maudlin wrote:
JGoode:

Take a look at the CUTFORM command, it can control the depth of the cut.

David
Just had a look, I was trying to use cutpoly before. I don't really understand cutform and how the direction part of the script works?
I keep getting an error saying too many parameters at line 1

Code:
CUTFORM 5, 1, 15,
        1, 1, 1, 0.5,
        0.2, 0.2, 15,
        0.8, 0.2, 15,
      0.8, 0.8, 15,
      0.2, 0.8, 15,
      0.2, 0.2, 15

BLOCK 1, 1, 1

_________________
ArchiCAD 17, 19 and 21
Windows 8
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5840
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue Oct 24, 2017 1:51 am    Post subject: Re: Cut part way into an object?? Reply with quote

CUTPOLYA is probably easier.

Code:
CUTPOLYA n, status, d,
x1, y1, mask1, ..., xn, yn, maskn


d: the distance between the local origin and the end of the half-infinite tube.
0: means a cut with an infinite tube.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
David Maudlin
Senior member
Senior member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 3705
Location: Washington, D.C.

PostPosted: Tue Oct 24, 2017 2:21 pm    Post subject: Re: Cut part way into an object?? Reply with quote

JGoode wrote:
David Maudlin wrote:
JGoode:

Take a look at the CUTFORM command, it can control the depth of the cut.

David
Just had a look, I was trying to use cutpoly before. I don't really understand cutform and how the direction part of the script works?
I keep getting an error saying too many parameters at line 1

Code:
CUTFORM 5, 1, 15,
        1, 1, 1, 0.5,
        0.2, 0.2, 15,
        0.8, 0.2, 15,
      0.8, 0.8, 15,
      0.2, 0.8, 15,
      0.2, 0.2, 15

BLOCK 1, 1, 1

The direction is set in the second line. For example 0, 0, 1, 0.5, will work in the z direction.

The status is set to 15, which is not a valid option:
Code:
status: Controls the extent of the cutting body and the treatment of the generated cut polygons and new edges.
status = j1 + 2*j2 + 8*j4 + 16*j5 + 32*j6 + 64*j7 + 128*j8 + 256*j9, where each j can be 0 or 1.


David

_________________
David Maudlin / Architect
www.davidmaudlin.com
Digital Architecture
AC21 USA+MEP iMac 27" 4.0GHz Quad-core i7 | 24 gb ram MacBook Pro 2.5GHz | 16 gb ram OSX10.10.5
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Libraries / Library Parts / GDL >>> Cut part way into an object?? All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy