Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Teamwork / BIM Server >>> AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
Steven Dumont
Veteran member
Veteran member

Joined: 13 Mar 2007
Posts: 932
Location: Vermont, USA

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 7:05 pm    Post subject: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

I want to reserve a bunch of sheets in the layout book all at once. Is this possible? It seems like you have to individually click on each sheet end then hit "reserve." Also, When you are in a view set or in the project map, in the navigator there is a reserve button, but when I go to the layout book and click on a layout, there is no reserve button. I have to reserve it through the Teamwork Palette. This should be consistent, if there is a reserve button for the project and view map, there should also be one for the layout books. Does anyone agree?
_________________
Mac OS X 10.12.6
27" Retina 5K iMac
16 GB Ram
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB

AC21, latest hotfix, USA Full
Back to top
View user's profile Send private message    
Steven Dumont
Veteran member
Veteran member

Joined: 13 Mar 2007
Posts: 932
Location: Vermont, USA

PostPosted: Tue Oct 06, 2009 7:23 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

Ohhhhhhh, another issue........ Mad

I thought when you reserve something, it shows a little icon next to it (green) that lets you know that you have that item reserved. Well, I have a few things reserved in my project and the only way I can tell what is reserved and what is not is by going into the teamwork palette and checking under the "My workspace" button.

So far, we've had some glitchy issues with the reserving/teamwork stuff. But I guess this is expected and I'm sure the fine folks @ Graphisoft are on this right now...

_________________
Mac OS X 10.12.6
27" Retina 5K iMac
16 GB Ram
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB

AC21, latest hotfix, USA Full
Back to top
View user's profile Send private message    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8013
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 10:45 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

Steven Dumont wrote:
I want to reserve a bunch of sheets in the layout book all at once. Is this possible? It seems like you have to individually click on each sheet end then hit "reserve." Also, When you are in a view set or in the project map, in the navigator there is a reserve button, but when I go to the layout book and click on a layout, there is no reserve button. I have to reserve it through the Teamwork Palette. This should be consistent, if there is a reserve button for the project and view map, there should also be one for the layout books. Does anyone agree?


Steven,
This works just fine for me:
In the Layout Book page of the Navigator I select multiple Layouts with SHIFT-click. Then the Reserve button appears at the bottom of the Navigator Palette.
When I click the Reserve button all of them are reserved. And the little green dot is shown with each.
In the Project Map, View Map or Layout Book, if there are no items selected, then the Reserve button does not appear at the bottom. As soon as at least one item is clicked at selected, the Reserve button appears in the Teamwork Status panel of the Navigator.

PS: I moved this thread to the Teamwork Forum.



ReserveMultipleLayouts.png
 Description:
 Filesize:  34.1 KB
 Viewed:  554 Time(s)

ReserveMultipleLayouts.png



_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

AMD Ryzen 1700X 3.4 GHz, 32 GB DDR4 RAM
28" (2560x1440), NVidia GTX 1060 6GB
500 GB NVMe SSD, WIN10 PRO ENG
AC13-AC21
Loving ARCHICAD since 1995


Last edited by laszlonagy on Wed Oct 07, 2009 10:51 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8013
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 10:49 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

Here is how the selection of an item influences the appearance of the Teamwork Status panel.


TeamworkStatusPanelInNavigator.png
 Description:
 Filesize:  37.67 KB
 Viewed:  557 Time(s)

TeamworkStatusPanelInNavigator.png



_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

AMD Ryzen 1700X 3.4 GHz, 32 GB DDR4 RAM
28" (2560x1440), NVidia GTX 1060 6GB
500 GB NVMe SSD, WIN10 PRO ENG
AC13-AC21
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8013
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Wed Oct 07, 2009 10:50 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

Steven Dumont wrote:
Ohhhhhhh, another issue........ Mad

I thought when you reserve something, it shows a little icon next to it (green) that lets you know that you have that item reserved. Well, I have a few things reserved in my project and the only way I can tell what is reserved and what is not is by going into the teamwork palette and checking under the "My workspace" button.

So far, we've had some glitchy issues with the reserving/teamwork stuff. But I guess this is expected and I'm sure the fine folks @ Graphisoft are on this right now...


Can you show me a screenshot of this and also another about the My Workspace list of the Teamwork Palette?

_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

AMD Ryzen 1700X 3.4 GHz, 32 GB DDR4 RAM
28" (2560x1440), NVidia GTX 1060 6GB
500 GB NVMe SSD, WIN10 PRO ENG
AC13-AC21
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Steven Dumont
Veteran member
Veteran member

Joined: 13 Mar 2007
Posts: 932
Location: Vermont, USA

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 3:30 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

Laszlo,

See picture. I selected multiple sheets and the reserve button does not appear. I can, though, right click once I have these selected and click reserve. It can make it work that way but not how you've explained.



navigator.jpg
 Description:
 Filesize:  72.07 KB
 Viewed:  571 Time(s)

navigator.jpg



_________________
Mac OS X 10.12.6
27" Retina 5K iMac
16 GB Ram
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB

AC21, latest hotfix, USA Full
Back to top
View user's profile Send private message    
Steven Dumont
Veteran member
Veteran member

Joined: 13 Mar 2007
Posts: 932
Location: Vermont, USA

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 3:33 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

laszlonagy wrote:
Can you show me a screenshot of this and also another about the My Workspace list of the Teamwork Palette?


Here it is. I've reserved these sheets, as you can see by the my workspace section, and they do not have a green icon next to them. Any thoughts? The teamwork status bar is also missing still.



reserving.jpg
 Description:
 Filesize:  151.11 KB
 Viewed:  578 Time(s)

reserving.jpg



_________________
Mac OS X 10.12.6
27" Retina 5K iMac
16 GB Ram
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB

AC21, latest hotfix, USA Full
Back to top
View user's profile Send private message    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8013
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Thu Oct 08, 2009 10:02 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

That is strange, both things smell like bugs to me.
I have reported this to GS.
I am on Windows by the way, I don''t know if that is related.

Edit: I am also wondering if it is possible that this is graphics card related? Well, I don't know, the guys at GS will figure this out.

_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

AMD Ryzen 1700X 3.4 GHz, 32 GB DDR4 RAM
28" (2560x1440), NVidia GTX 1060 6GB
500 GB NVMe SSD, WIN10 PRO ENG
AC13-AC21
Loving ARCHICAD since 1995


Last edited by laszlonagy on Fri Oct 09, 2009 10:40 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Rod Jurich
Veteran member
Veteran member

Joined: 05 Nov 2003
Posts: 667
Location: Chittering Western Australia

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 3:25 am    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

Steven Dumont wrote:
/.... Any thoughts?
The teamwork status bar is also missing still.

Steven, had odd things occurring yesterday.
After closing the file and quitting AC all was ok after a restart.
Try and see, as I can reserve multiple sheets.



BS Multiply sheet reserved.png
 Description:
 Filesize:  75.88 KB
 Viewed:  582 Time(s)

BS Multiply sheet reserved.png



_________________
Rod Jurich
AC4.55 - AC14 INT (4204) |  | OBJECTiVE |
Back to top
View user's profile Send private message    
Steven Dumont
Veteran member
Veteran member

Joined: 13 Mar 2007
Posts: 932
Location: Vermont, USA

PostPosted: Fri Oct 09, 2009 2:18 pm    Post subject: Re: AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? Reply with quote

laszlonagy wrote:
That is strange, both things smell like bugs to me.
I have reported this to GS.


Good to know I'm not going crazy... Razz

_________________
Mac OS X 10.12.6
27" Retina 5K iMac
16 GB Ram
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB

AC21, latest hotfix, USA Full
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Teamwork / BIM Server >>> AC13: How do I reserve more than 1 sheet at a time?? All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy