Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Forum Related Issues >>> Change username? Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
B.E.A.T.
Junior member
Junior member

Joined: 02 Aug 2012
Posts: 66
Location: Ghent, Belgium

PostPosted: Fri Sep 05, 2014 8:47 am    Post subject: Change username? Reply with quote

Hi,

my current ARCHICAD-TALK username has references to my previous company-name. I would like to change my username, but this doesn't seem to be possible in the 'profile editor'.

Did I miss something? Or should I create a new user account?

_________________
(,)_\,,/

www.offbeat.be
Archicad 21 BE
Back to top
View user's profile Send private message    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8005
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Fri Sep 05, 2014 10:00 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

User Names can be modified only by the Site Admin, who is me.
What is the new User Name you would like to have?

_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M
SSD+HDD, Win10-64 ENG
AC13-AC21 (64-bit, latest build)
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
B.E.A.T.
Junior member
Junior member

Joined: 02 Aug 2012
Posts: 66
Location: Ghent, Belgium

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 9:13 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

Please change it to B.E.A.T.

Thx - much appreciated![/b]

_________________
(,)_\,,/

www.offbeat.be
Archicad 21 BE
Back to top
View user's profile Send private message    
Karl Ottenstein
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 7791
Location: Bozeman, Montana USA

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 9:33 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

The ac-talk Etiquette still says:

Quote:
When registering there are four required fields: username, e-mail address, location and password.
To be able to identify each other it is necessary to register with your real name (example: Laszlo Nagy). If you register with a nickname you will be prompted to change it.


yet, most users do choose a nickname that has no association with their real name. And many use strange locations (which makes it hard to know which localized version they need assistance with). So, a related question is... should the etiquette page be changed, or should it be enforced?

http://archicad-talk.graphisoft.com/html/etiquette.htm

_________________
AC 20 US, Artlantis 5, Adobe CS 6, Piranesi 6, Final Cut Pro X, etc.
8 Core 2.8 Mac Pro/12GB RAM, SSD, ATI 5770/1GB, 27" LED Cinema/Dell U2415: OS 10.11.6
Back to top
View user's profile Send private message    
~/archiben
Senior member
Senior member

Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3149
Location: CHRISTCHURCH, New Zealand

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 9:47 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

Karl Ottenstein wrote:
...or should it be enforced?

what about those of us who registered before the etiquette page was put up Karl?! Very Happy

_________________
b e n f r o s t
s t u d i o [a t ] b e n f r o s t [d o t] c o m
archicad | sketchup! | coffeecup
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
s2art
Senior member
Senior member

Joined: 16 Mar 2005
Posts: 3424
Location: New Zealand

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 9:50 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

I've got no problem with nicknames, but some locations, while trying to be clever, don't achieve much.
_________________
S t u a r t . R o s e
LAD Architecture
AC19 8000 NZE
AC20 5025 NZE
HP Envy Notebook + 27"
Intel i7-6500 2.5GHz, 16GB RAM, Windows 10
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8005
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 10:16 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

Well, the this part of the Etiquette has never really been enforced. I don't know why but I guess at the beginning it was not enforced as there was no person checking each and every registration for correct name.
I don't think we can enforce it now, we would have to ask thousands of people to provide a new User Name which I would have to modify manually one by one.
So I don't think this will be done.

_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M
SSD+HDD, Win10-64 ENG
AC13-AC21 (64-bit, latest build)
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Karl Ottenstein
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 7791
Location: Bozeman, Montana USA

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 10:16 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

~/archiben wrote:
Karl Ottenstein wrote:
...or should it be enforced?

what about those of us who registered before the etiquette page was put up Karl?! Very Happy


It's actually been there from the start. Just never enforced. Smile

I sympathize with the many users who want anonymity, as with other product support forums. Avoids anyone feeling bashful about asking what they fear might be a naive question. Better good discourse and learning than having to admit we are who we are, I think. Smile

_________________
AC 20 US, Artlantis 5, Adobe CS 6, Piranesi 6, Final Cut Pro X, etc.
8 Core 2.8 Mac Pro/12GB RAM, SSD, ATI 5770/1GB, 27" LED Cinema/Dell U2415: OS 10.11.6
Back to top
View user's profile Send private message    
Karl Ottenstein
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 7791
Location: Bozeman, Montana USA

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 10:17 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

laszlonagy wrote:
So I don't think this will be done.


So shouldn't the Etiquette be edited to reflect the reality? Smile

_________________
AC 20 US, Artlantis 5, Adobe CS 6, Piranesi 6, Final Cut Pro X, etc.
8 Core 2.8 Mac Pro/12GB RAM, SSD, ATI 5770/1GB, 27" LED Cinema/Dell U2415: OS 10.11.6
Back to top
View user's profile Send private message    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8005
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Mon Sep 08, 2014 10:21 pm    Post subject: Re: Change username? Reply with quote

Well, that is a good question.
I would say that this paragraph can stay in the Etiquette, but if a User does not comply, it will not be enforced.
However, I will consult GS about this and ask them what to do about it.

_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M
SSD+HDD, Win10-64 ENG
AC13-AC21 (64-bit, latest build)
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Forum Related Issues >>> Change username? All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy