Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Sustainable Architecture >>> Zones!!!
View previous topic :: View next topic
Author Message
strawbale
Junior member
Junior member

Joined: 28 Jan 2007
Posts: 125
Location: France

PostPosted: Thu Oct 16, 2014 12:11 pm    Post subject: Zones!!! Reply with quote

Hi

I am having real difficulty setting up zones my building to be used for energy evaluation. I do not understand why but I keep getting uncovered parts for the zones when using slabs for the ceilings of rooms. For some reason the zones don't seem to recognize these slabs as a thermal boundary.

Would anyone be willing to look at my model and give me an idea of what I'm doing wrong??


Many thanks



zones.JPG
 Description:
 Filesize:  69.34 KB
 Viewed:  289 Time(s)

zones.JPG



_________________
Windows 7 Archicad 18
Back to top
View user's profile Send private message    
strawbale
Junior member
Junior member

Joined: 28 Jan 2007
Posts: 125
Location: France

PostPosted: Sun Nov 09, 2014 7:11 pm    Post subject: Re: Zones!!! Reply with quote

Despite being inundated with offers of help I was able find the problem thanks to stumbling on a comment made in another thread.

It turns out that zones for energy evaluation are sensitive to stories and that they must stay within one story and not overlap upwards or downwards into a different story.

I read the user document for Ecodesigner multiple times and this important point wasn't made very clear.

_________________
Windows 7 Archicad 18
Back to top
View user's profile Send private message    
mblanka
Guest
Guest

Joined: 10 Jun 2015
Posts: 1
Location: England

PostPosted: Wed Jun 10, 2015 12:30 pm    Post subject: Re: Zones!!! Reply with quote

Hi All,

Having defining zones (manual method), the energy evaluation function always reports problems with zones.
Does anybody have any ideas what can be the problems or has tips how to define zones appropriately?

I am trying to apply the recommendations below, however, need more help:

1. Always use Zone-Construction method to place zones.

1. Use line tool to divide the open zones.

1. Use Solid element operation to trim the zone to the roof

1. Switch zones from 3D window and check if you have modelled the zones correctly.

1. Use EE show uncovered zone option to check the zone status

1. If you have walls that goes to story below/above, make sure you have selected "All Relevant Stories" from wall selection settings window.


Blank
Back to top
View user's profile Send private message    
strawbale
Junior member
Junior member

Joined: 28 Jan 2007
Posts: 125
Location: France

PostPosted: Mon Aug 10, 2015 4:34 pm    Post subject: Re: Zones!!! Reply with quote

Renovation tool settings also has an effect on zones for energy evaluation.
_________________
Windows 7 Archicad 18
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Sustainable Architecture >>> Zones!!! All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy