Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Annotation Wishes >>> Area Calculations and rounding
View previous topic :: View next topic

What's your opinion about this wish?
Essential (5)
0%
 0%  [ 0 ]
Important (4)
0%
 0%  [ 0 ]
Average (3)
0%
 0%  [ 0 ]
Not important (2)
0%
 0%  [ 0 ]
Not needed (1)
0%
 0%  [ 0 ]
Average: N/A
Total Votes : 0

Author Message
adamsb
Junior member
Junior member

Joined: 02 Oct 2013
Posts: 53
Location: Colorado

PostPosted: Mon Feb 02, 2015 5:27 pm    Post subject: Area Calculations and rounding Reply with quote

Please let me know if I am missing something, but it seems that you cannot alter the number of decimals that you round area calculations to on an individual basis.

For example, I would like to have my project file continue to round area to .00 for my own knowledge and working, but have my area calculations in the zone tool round the the nearest 1.0. I don't want to have to lose my own ability to see a more precise area number just to get my area calculations to be cleaner on the published drawings.

_________________
AC19 64-bit
Mac OSX 10.10, 3.4 GHz Intel Core i7, 32 GB mem
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5821
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue Feb 03, 2015 3:09 am    Post subject: Re: Area Calculations and rounding Reply with quote

Calculation units can be controlled separately to working units and dimension units.
However calculation units are for the Interactive Schedules.

The zone tool uses zone stamps which are objects.
Depending on the zone stamp object you may be able to control the units and rounding in the parameters for it.
But that all depends on if it was scripted to allow this.
I don't know of any that allow this control but maybe something like the Master Script zone stamp that has been mentioned in these forums may allow it.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
adamsb
Junior member
Junior member

Joined: 02 Oct 2013
Posts: 53
Location: Colorado

PostPosted: Tue Feb 03, 2015 4:25 pm    Post subject: Re: Area Calculations and rounding Reply with quote

Barry Kelly wrote:
Calculation units can be controlled separately to working units and dimension units.
However calculation units are for the Interactive Schedules.


Definitely, and that makes sense. I guess what I'd like to see is the ability to make calculation units adjustable on a case by case basis for different schedules. What if I want to round a schedule based on zones for one, and have a more precise number for a different schedule for window area? That kind of thing.

_________________
AC19 64-bit
Mac OSX 10.10, 3.4 GHz Intel Core i7, 32 GB mem
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Annotation Wishes >>> Area Calculations and rounding All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy