Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> BIMx >>> BIMx Hypermodel publishing fails at 100%
View previous topic :: View next topic
Author Message
Hans Roest
New member
New member

Joined: 19 Nov 2016
Posts: 8
Location: Netherlands

PostPosted: Thu Mar 16, 2017 10:23 am    Post subject: BIMx Hypermodel publishing fails at 100% Reply with quote

There are some other BIMx publishing topics around, but non of them seem to describe the problems we are experiencing.

Since AC20 the BIMx models (with Global Illumination) need to be saved directly from within AC. That's a step backward from AC19 (no control over sun, camera, etc.), but that's not our main issue (but still: pleeeaassse fix).
We seem to be having problems publishing the files, most of the times the saving / publishing stops at 100%. So, the 2D views / sheets are saved (green ticker in de progress window) and the GI Calculation shows 100% ready, but..... the file just doesn't save and the AC20 window starts 'flickering'. Nothing happens, no matter how long we wait....

We have tried:
    - Saving with simple file names (eg: 0064);
    - Saving to simple locations (eg: Desktop);
    - Rebooting the system + AC;
    - Removing 2D drawings from the BIMx model;

Nothing seems to help, the publishing process fails very often. So, we sometimes have to try up to five (!!!) times to render a BIMx model (wich can take over one hour) in order for it to work.

Does anyone have the same issues or an idea for a fix?
Back to top
View user's profile Send private message    
vortextheory
New member
New member

Joined: 06 Mar 2014
Posts: 38
Location: Australia

PostPosted: Wed Mar 22, 2017 3:47 am    Post subject: Re: BIMx Hypermodel publishing fails at 100% Reply with quote

Having similar issues,
-Bimx -3d- saving bimx info - are all green ticks,
then it just hangs on the layouts.
only a small file, single storey building.

_________________
AC20 + ARTLANTIS 5 + METABOX Px750dm (corei7 6700K 4.0Ghz, GTX980m8gb, 24gbDDR4, Windows10, M2ssD-PCIe drives)
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> BIMx >>> BIMx Hypermodel publishing fails at 100% All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy