Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Schedules >>> Relative Zones in Schedules
View previous topic :: View next topic
Author Message
TracyGA
New member
New member

Joined: 08 Jul 2015
Posts: 21
Location: Wisconsin

PostPosted: Tue Jul 11, 2017 7:20 pm    Post subject: Relative Zones in Schedules Reply with quote

I am working on Appliance and Plumbing Schedules. I would like to list the objects by the room zone that they are in. In my model I have zones for each room, but I also have some overall zones in the same areas on hidden layers. My schedule is not selecting the correct zone for some objects. Is there a way to tell it to ignore some zones? I have them on hidden layers, but the schedule still finds them.
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5654
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed Jul 12, 2017 2:45 am    Post subject: Re: Relative Zones in Schedules Reply with quote

Overlapping zones can be a problem and are best to avoid if you can.

Check the view settings of the schedule (in the view map and not the project map).
Here a layer combination is saved in the settings.
Is it the correct one that hides the layers of the zones you don't want.

You don't say what version of Archicad you are using but fortunately in version 20 you can simply edit the layer combination in the view settings.
In earlier versions you can't and will have to re-create the view with the correct layer combination again.

If that is not the solution then I think it is just a problem with overlapping zones and the objects can't determine which one they are associated to.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
TracyGA
New member
New member

Joined: 08 Jul 2015
Posts: 21
Location: Wisconsin

PostPosted: Thu Jul 13, 2017 2:22 pm    Post subject: Re: Relative Zones in Schedules Reply with quote

Barry, thank you for your reply. I am using ArchiCAD 21 and I tried everything I could think of to get the zones to not reference incorrectly (IE changing layer combinations, renovation settings, etc). Nothing worked. I ended up having to mov the problematic zones off to the side. Not exactly what I wanted to do, but it did fix the problem. I realize that having zones overlap may not be the best option, but there are different things that need to be measured in a project, so you'd think they would have a way to select which zones you want to be referenced. Anyway, thanks for taking the time to respond.
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Schedules >>> Relative Zones in Schedules All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy