Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Construction Documentation >>> Graphic Override Combinations - Duplication bug? Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
Takis
Junior member
Junior member

Joined: 24 Feb 2009
Posts: 98
Location: Nicosia Cyprus

PostPosted: Sun Aug 13, 2017 6:42 am    Post subject: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Hi, in Archicad 21 I have noticed that when making a new Graphic Override by duplicating an existing one, then both are connected together and whatever changes are made to either one affects the other for the same rule.

To create a totally new Graphic Override, must be created totally new. This action has no affect on other Graphic Overrides.

Takis.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
ejrolon
Moderator
Moderator

Joined: 14 Nov 2003
Posts: 3985
Location: Puerto Rico and Miami

PostPosted: Sun Aug 13, 2017 2:53 pm    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Interesting.
Have not seen this while using GO's.
---
Windows or MacOS?

_________________
eduardo rolón AIA
Macbook Pro 2.6 i7 16GB ram
OS X 10.XX latest
AC21US -> AC08
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
Takis
Junior member
Junior member

Joined: 24 Feb 2009
Posts: 98
Location: Nicosia Cyprus

PostPosted: Sun Aug 13, 2017 6:06 pm    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Windows 10 x64.

Takis
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
ejrolon
Moderator
Moderator

Joined: 14 Nov 2003
Posts: 3985
Location: Puerto Rico and Miami

PostPosted: Sun Aug 13, 2017 6:21 pm    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Ok,
Checked in MacOS and I don't see what you describe so we will need to wait for a Windows user.

_________________
eduardo rolón AIA
Macbook Pro 2.6 i7 16GB ram
OS X 10.XX latest
AC21US -> AC08
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
Takis
Junior member
Junior member

Joined: 24 Feb 2009
Posts: 98
Location: Nicosia Cyprus

PostPosted: Sun Aug 13, 2017 10:39 pm    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Ok, thanks.

Takis
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5827
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 2:30 am    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

If your GO combinations contain the same rule and you edit that rule then both GO combinations will be affected.
In fact all GO combinations that contain that rule will be affected.

You need to create a new rule if you want to achieve different override styles.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
Takis
Junior member
Junior member

Joined: 24 Feb 2009
Posts: 98
Location: Nicosia Cyprus

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 6:35 am    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Barry hi,
so duplication where can be useful?
Because even if someone duplicates a GO all rules must be new, so what is the meaning of duplicating?

In duplicated GOs even if the name of the rule is changed still affects one another, so they are like twins or something.

The only thing I can find useful in duplicating is only for additional rules in the duplicated GOs or in the original GO.

Takis
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5827
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 7:20 am    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Takis wrote:

The only thing I can find useful in duplicating is only for additional rules in the duplicated GOs or in the original GO.


Exactly.
You have a GO combination that does nearly what you want so you duplicate it, add new rules or delete existing ones.
That is the easy way to set up a similar GO combination without setting it up from scratch.

A rule is a rule and it will do exactly as it is set to do - if you change it then it will change in every combination that uses it.

When you only have one or two rules there is really not much benefit in duplicating a combination.
There is more value when there are a lot of rules involved.

Duplicating a rule is handy especially if you want to tweak just one setting like the fill type or colour.
Saves creating a new rule and then setting every criteria and override option from scratch.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5827
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 7:34 am    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Takis wrote:
Because even if someone duplicates a GO all rules must be new, so what is the meaning of duplicating?


No they don't all have to be new rules.
Only if you want that rule to do something different like a different colour or fill type.

For example I have a rule that simply turns all zones transparent as I don't want to see them on my plans.
So I have a GO combination called "Zones - transparent" with just this one rule.
I use this for my floor plans and my electrical plans - same plans just different layers - I don't want to see zone colours in either of them.

Now I wanted to hide certain objects I didn't need to see on the electrical plan but because of the layer they are in they will have to show.
Rather than setting up a new layer, moving objects to that layer and changing my layer combinations, I simply duplicated the GO combination used in my electrical plan view.
I added a new rule that said find certain objects by name and override them with white pens.
I then apply that new GO combination to my electrical plan views.

So my new GO combination has one old rule - the same one used in other combinations as well and also one new rule.

Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
Takis
Junior member
Junior member

Joined: 24 Feb 2009
Posts: 98
Location: Nicosia Cyprus

PostPosted: Mon Aug 14, 2017 7:58 am    Post subject: Re: Graphic Override Combinations - Duplication bug? Reply with quote

Very nice, thanks Barry.

Takis.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Construction Documentation >>> Graphic Override Combinations - Duplication bug? All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy