Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Data Exchange and Information Sharing >>> .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone stamps
View previous topic :: View next topic
Author Message
lilija gelazis
New member
New member

Joined: 13 Feb 2007
Posts: 7
Location: Chicago, Illinois

PostPosted: Wed Aug 16, 2017 5:46 pm    Post subject: .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone stamps Reply with quote

I am having trouble translating my archicad files to .dwg properly. The text in my archicad file is wrapped but then when I save it as .dwg and open the .dwg file the text is in a single line. This is happening in text blocks and zone stamps, but label text is wrapping just like in archicad.
Here's how it looks in the original .pln file: (ok I'm not sure how to post screenshots so I am trying it here and also as attachments below)

I figured out that I can just add hard returns to make the text blocks appear the way I want them to, but it would be nice for them to automatically convert to the same size and wrap. For the zone stamps I am at a loss. Any suggestions?



Screen Shot 2017-08-16 at 11.35.56 AM.png
 Description:
.pln appearance
 Filesize:  60.75 KB
 Viewed:  21 Time(s)

Screen Shot 2017-08-16 at 11.35.56 AM.png


Back to top
View user's profile Send private message    
lilija gelazis
New member
New member

Joined: 13 Feb 2007
Posts: 7
Location: Chicago, Illinois

PostPosted: Wed Aug 16, 2017 5:49 pm    Post subject: Re: .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone st Reply with quote

here's what the .dwg file text looks like
Back to top
View user's profile Send private message    
lilija gelazis
New member
New member

Joined: 13 Feb 2007
Posts: 7
Location: Chicago, Illinois

PostPosted: Wed Aug 16, 2017 5:52 pm    Post subject: Re: .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone st Reply with quote

having trouble with the screenshots. Anyway the text becomes a single line and it just gets cut off at the outline of the text block
Back to top
View user's profile Send private message    
laszlonagy
Site Admin
Site Admin

Joined: 20 Oct 2003
Posts: 8006
Location: Budapest, Hungary

PostPosted: Thu Aug 17, 2017 3:21 pm    Post subject: Re: .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone st Reply with quote

To attach a file (1 attachment per post, 512 Kb max, 1600x1280 max), in the posting page of the forum click the Choose File button, select your file, then click the Add Attachment button, then click the Submit button.
_________________

Laszlo Nagy, Moderator, Site Admin
https://twitter.com/laszlonagy

i7-2630QM 16 GB RAM
17.3" (1920x1080), NVidia GTX 460M
SSD+HDD, Win10-64 ENG
AC13-AC21 (64-bit, latest build)
Loving ARCHICAD since 1995
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
DGSketcher
Active member
Active member

Joined: 22 Jul 2011
Posts: 478
Location: UK

PostPosted: Fri Aug 18, 2017 10:51 am    Post subject: Re: .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone st Reply with quote

This has been my biggest frustration with DWG export for years. The treatment of text seems inconsistent when opening in Autobad, usually with line spacing being squeezed in isolated text blocks despite being the same formatting as other text in the layout. Fortunately I have access to a copy of AC LT so I can correct the embarrassment before sending the plan.

It would be good if GS could do some consistency checking to identify why this is happening.

_________________
Apple iMac MacOS Sierra / AC21UKI (most recent build)
Back to top
View user's profile Send private message    
ejrolon
Moderator
Moderator

Joined: 14 Nov 2003
Posts: 3986
Location: Puerto Rico and Miami

PostPosted: Fri Aug 18, 2017 12:57 pm    Post subject: Re: .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone st Reply with quote

FWIW,

I use Draftsight to verfy my DWGs so I "save" on the Autodesk tax since it is free.

• For DWGs I always export a test sheet from the project.
• I open this DWG and erase all lines and then edit the colors for the Layers, Linetype scale etc.
• For text I open "text styles" and edit them so that they show as they are supposed to.
• Then I save this file and use it as my base reference for my translator.

-----
I have notice that exported DWG's open correctly in Draftsight but Autocad sometimes "italicizes" fonts.

_________________
eduardo rolón AIA
Macbook Pro 2.6 i7 16GB ram
OS X 10.XX latest
AC21US -> AC08
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Data Exchange and Information Sharing >>> .dwg trouble w/ text wrapping in text blocks and zone stamps All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy