Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Installation / New User / Getting Started >>> Help with applying surfaces to slabs and roofs
View previous topic :: View next topic
Author Message
SJPHouse
New member
New member

Joined: 10 Apr 2017
Posts: 40
Location: San Francisco

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 2:54 am    Post subject: Help with applying surfaces to slabs and roofs Reply with quote

Hi there - I am trying to apply a surface/material to the exterior of a flat roof on a house. On one wall I would like the color to be different than the rest. When I go to override the color in the dialog box it overrides all of the exterior edges. Is there a way to select only one surface of the exterior roof to change the color? Same question for the slab...a way to only change one surface element vs. the entire outside edge?

In the attached image you can see the main stucco color is white but on the one wall we would like it to show as gray...any tips/help/advice is much appreciated.

Thank you!



Screen Shot 2017-09-05 at 6.37.52 PM.png
 Description:
 Filesize:  378.84 KB
 Viewed:  11 Time(s)

Screen Shot 2017-09-05 at 6.37.52 PM.png



_________________
AC20 US Version | Apple MAC OS X El Capitan
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5840
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 4:31 am    Post subject: Re: Help with applying surfaces to slabs and roofs Reply with quote

It is all controlled with the last option in the top line of the pet palette.
Select the slab/roof and activate the pet palette on the edge that you want to change.
Attached image is for a slab but is similar for a roof.

Barry.



change_edge.jpg
 Description:
 Filesize:  66.07 KB
 Viewed:  11 Time(s)

change_edge.jpg



_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
SJPHouse
New member
New member

Joined: 10 Apr 2017
Posts: 40
Location: San Francisco

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 5:57 pm    Post subject: Re: Help with applying surfaces to slabs and roofs Reply with quote

THANK YOU Barry! I knew there had to be a way - worked perfect! Have a great day!
_________________
AC20 US Version | Apple MAC OS X El Capitan
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Installation / New User / Getting Started >>> Help with applying surfaces to slabs and roofs All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy