Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Other Problems >>> Layers list
View previous topic :: View next topic
Author Message
alemanda
Veteran member
Veteran member

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 774
Location: Italy

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 11:48 am    Post subject: Layers list Reply with quote

Getting quickly the desired layer by typing first letters/numbers of the layer name works only if the first two letters/numbers are different.
In my template I use numbers to identify layers ...
it happens that typing 180 in quick sequence I get the layer "180 ... " while typing quickly 117 I get first the layer 100, than typing again I get 101 ... and so on ...



cattura archicad 8.png
 Description:
 Filesize:  489.38 KB
 Viewed:  32 Time(s)

cattura archicad 8.png



_________________
AC 19 and AC21 latest hotfix
Win 10 Pro 64bit
Double XEON 14 CORES (tot 28 physical cores)
32GB RAM - SSD 256GB - Nvidia Quadro K620
Display DELL 25'' 2560x1440
www.almadw.it
Back to top
View user's profile Send private message    
mikas
Junior member
Junior member

Joined: 04 Aug 2016
Posts: 75
Location: Finland

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 1:31 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

Typing quickly 0, 00 and 000 gives me the following (see attachments) results with AC 19. It seems it works a little bit differently with me. If I correctly understood what you meant.


Quick_find_layers.png
 Description:
 Filesize:  276.69 KB
 Viewed:  27 Time(s)

Quick_find_layers.png



_________________
AC21, C4DR19, Rhino5+Grasshopper
Mac Pro Xeon 3,33GHz/48GB/RX570/MacOS10.12.6
HP Z400 Xeon 3,33GHz/24GB/RX460/W10Pro
Back to top
View user's profile Send private message    
alemanda
Veteran member
Veteran member

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 774
Location: Italy

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 1:34 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

In Ac19 it worked properly. I mean - with an object/element selected - if i typed 117 I got the layer 117.
_________________
AC 19 and AC21 latest hotfix
Win 10 Pro 64bit
Double XEON 14 CORES (tot 28 physical cores)
32GB RAM - SSD 256GB - Nvidia Quadro K620
Display DELL 25'' 2560x1440
www.almadw.it
Back to top
View user's profile Send private message    
mikas
Junior member
Junior member

Joined: 04 Aug 2016
Posts: 75
Location: Finland

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 1:36 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

I didn't realize you meant AC 21, sorry. And my attachment was wrong too. Third image should show only 000 layer selected.
_________________
AC21, C4DR19, Rhino5+Grasshopper
Mac Pro Xeon 3,33GHz/48GB/RX570/MacOS10.12.6
HP Z400 Xeon 3,33GHz/24GB/RX460/W10Pro
Back to top
View user's profile Send private message    
mikas
Junior member
Junior member

Joined: 04 Aug 2016
Posts: 75
Location: Finland

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 1:44 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

AC 21 (FIN) seems to work correctly, I think. Typing 1 and 1 in a row gets this. I think this is what should happen, is it?


Quick_find_layers-AC21.png
 Description:
 Filesize:  27.42 KB
 Viewed:  20 Time(s)

Quick_find_layers-AC21.png



_________________
AC21, C4DR19, Rhino5+Grasshopper
Mac Pro Xeon 3,33GHz/48GB/RX570/MacOS10.12.6
HP Z400 Xeon 3,33GHz/24GB/RX460/W10Pro
Back to top
View user's profile Send private message    
alemanda
Veteran member
Veteran member

Joined: 21 Nov 2008
Posts: 774
Location: Italy

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 3:57 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

Mikas,
I confirm that I cannot get at first attempt any layer whose name starts with 11 ... for example if the elements belongs to layer 702 and I want to put it into the layer 118, I cannot do it typing quickly 118 ... doing that I get 180 simply because the second "1" type is not recognized somehow ...

_________________
AC 19 and AC21 latest hotfix
Win 10 Pro 64bit
Double XEON 14 CORES (tot 28 physical cores)
32GB RAM - SSD 256GB - Nvidia Quadro K620
Display DELL 25'' 2560x1440
www.almadw.it
Back to top
View user's profile Send private message    
mikas
Junior member
Junior member

Joined: 04 Aug 2016
Posts: 75
Location: Finland

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 4:54 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

I would try this with windows 10, but I lost my just recently downloaded AC21 installer exe-file somewhere. I am not very good with windows yet, I am a beginner with this WIN-world.

My idea was to rule out a win-MacOS difference with AC21, something graphisoft surely would be able to straighten out quickly enough.

I'll have to try again to install. Or maybe somebody else can do this test quicker than me.

_________________
AC21, C4DR19, Rhino5+Grasshopper
Mac Pro Xeon 3,33GHz/48GB/RX570/MacOS10.12.6
HP Z400 Xeon 3,33GHz/24GB/RX460/W10Pro
Back to top
View user's profile Send private message    
mikas
Junior member
Junior member

Joined: 04 Aug 2016
Posts: 75
Location: Finland

PostPosted: Thu Oct 05, 2017 7:55 pm    Post subject: Re: Layers list Reply with quote

Allright, Ive got win10Pro+AC21 working in my HP now. It's weird with layers shortcuts. They do not correspond with what I get with my Mac. Double digit keyboard presses do not do the same with Win10 Pro and macOS10.12
_________________
AC21, C4DR19, Rhino5+Grasshopper
Mac Pro Xeon 3,33GHz/48GB/RX570/MacOS10.12.6
HP Z400 Xeon 3,33GHz/24GB/RX460/W10Pro
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Other Problems >>> Layers list All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy