Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Annotation Wishes >>> customisable arrow heads! Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic

What's your opinion about this wish?
Essential (5)
52%
 52%  [ 30 ]
Important (4)
36%
 36%  [ 21 ]
Average (3)
7%
 7%  [ 4 ]
Not important (2)
1%
 1%  [ 1 ]
Not needed (1)
1%
 1%  [ 1 ]
Average: 4.37 points
Total Votes : 57

Author Message
~/archiben
Senior member
Senior member

Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3149
Location: CHRISTCHURCH, New Zealand

PostPosted: Thu Nov 06, 2003 11:44 am    Post subject: customisable arrow heads! Reply with quote

i would love to have the ability to add my own customisable arrow heads to the default selection.

i think that the default selection is currently region-based (US, INT, etc.) and compatible with the drafting protocols and standards used by these regions. however, they are somewhat 'technical' in their manifestation, and the ability to create some custom presentation arrow heads would be welcome.

i believe that archicad 8.1 can now properly export archicad labels (inc. arrow heads) to autocad leaders, so in their implementation of this wish, i would also expect to see archicad create a custom leader/arrow head compatible with autocad custom leaders/arrow heads rather than have archicad explode it to lines and fills as it used to do...

thanks graphisoft!
~/archiben

_________________
b e n f r o s t
s t u d i o [a t ] b e n f r o s t [d o t] c o m
archicad | sketchup! | coffeecup
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
James B
Graphisoft

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 337
Location: GSHQ, Budapest

PostPosted: Thu Nov 06, 2003 11:53 pm    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

Yep, I totally agree.

If we can customise lines, then why not arrowheads?

Another thing I would like is to have different arrowheads for each end of the line. So there should be two buttons, choose arrow at start of line (or none) and choose a different arrow at the end of the line (or none).

I often need this with arrrows up stairs, where one end is an arrow and the other is a circle to show the start of a stair.


James.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address    
~/archiben
Senior member
Senior member

Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3149
Location: CHRISTCHURCH, New Zealand

PostPosted: Fri Nov 07, 2003 2:31 am    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

very good point james.

i hadn't considered the two ends being different, but now that you mention it, i can see uses springing into my mind . . .

yes. we can create custom lines and they are stored in the attributes file. this was just how i imagined custom arrow heads to be treated as well - an attribute that can be copied from file to file if necessary using the attribute manager.

~/archiben

_________________
b e n f r o s t
s t u d i o [a t ] b e n f r o s t [d o t] c o m
archicad | sketchup! | coffeecup
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    LinkedIn Profile Link (Full URL, please)
Lee D.
New member
New member

Joined: 07 Nov 2003
Posts: 25
Location: Naples, FL, USA

PostPosted: Wed Nov 12, 2003 7:41 pm    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

Hi, guys. I was looking for an answer about customizable arrowheads and I found this thread. I'm not sure what the answer is. I am using version r3/v3, and I don't see a way to do it. Is there a way to create my own arrowheads? Are new updates going to address this issue? Any info you could give me would be greatly appreciated.
Thanks,
Lee D.
Naples, FL USA
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger   
Geoffroy Magnan
Active member
Active member

Joined: 31 Oct 2003
Posts: 299
Location: Liège, Belgium, EU

PostPosted: Mon Nov 17, 2003 10:31 am    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

James B wrote:
If we can customise lines, then why not arrowheads?


If it could be created with gdl instruction, a new type (status code) of hotspot should be created, the one that would be used as base point of connection for the arrow.

_________________
Geoffroy Magnan - Ir Architecte
Win2000 SP4 - P4 3.8 - 3 GB - GeForce 6600 - AC10 INTL
Back to top
View user's profile Send private message    
mjkoarch
New member
New member

Joined: 09 Oct 2008
Posts: 42
Location: Colorado

PostPosted: Thu Nov 20, 2008 11:48 pm    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

Is there any word on this option becoming available? has anyone found a way around this to create arrow heads? thanks for the update
Back to top
View user's profile Send private message    
Barry Kelly
Moderator
Moderator

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 5712
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri Nov 21, 2008 2:44 am    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

mjkoarch wrote:
Is there any word on this option becoming available? has anyone found a way around this to create arrow heads? thanks for the update


It has only been 5 years Exclamation
Give it time.
You'll get the wish one day. Wink
Barry.

_________________
Versions 6.5 to 21
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 7 64bit
Back to top
View user's profile Send private message    
boingophish
Guest
Guest

Joined: 28 May 2009
Posts: 4
Location: Boise

PostPosted: Fri Jul 17, 2009 9:58 pm    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

has anyone had any luck with this yet in v12? any work arounds other than applying a fill over a line end?
_________________
24" IMac OS X 10.6.8
AC15
Keep on keepin on...
Back to top
View user's profile Send private message    
andrewzarb
Junior member
Junior member

Joined: 26 Mar 2004
Posts: 132
Location: Sunshine Coast, Australia

PostPosted: Tue Jul 21, 2009 5:57 am    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

I agree with archiben and James, Customisable arrowheads with both ends being able to be individually set.
_________________
__V17__Mac__Win__
Back to top
View user's profile Send private message    
klaude
Guest
Guest

Joined: 06 Feb 2010
Posts: 1
Location: Sydney

PostPosted: Thu Mar 18, 2010 1:35 am    Post subject: Re: customisable arrow heads! Reply with quote

Wow! The first message about arrow heads was posted in what? 2003 fortunately we have started second decade of XXI century and we still have no customizable arrow heads. I am really impressed [NOT for those from ACAD development team] not really sure how it works with the ACAD team but surely look around Adobe Illustrator, Nemetcheck and Autodesk all have done it, like 100years ago. Stop spending money on expensive marketing crap and put more into the development team get us freaking arrow heads that work and million of other things that have been lamented for years. Gi guys you charge $8K per licence.
Back to top
View user's profile Send private message    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Annotation Wishes >>> customisable arrow heads! All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy