Search the Knowledge Base Report a bug
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view   .    ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Annotation Wishes >>> Zone Tags Should List Length And Width Goto page Previous  1, 2
View previous topic :: View next topic

What's your opinion about this wish?
Essential (5)
44%
 44%  [ 21 ]
Important (4)
42%
 42%  [ 20 ]
Average (3)
8%
 8%  [ 4 ]
Not Important (2)
4%
 4%  [ 2 ]
Not Needed (1)
0%
 0%  [ 0 ]
Average: 4.28 points
Total Votes : 47

Author Message
Rakela Raul
Senior member
Senior member

Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1171
Location: Florida

PostPosted: Tue Aug 09, 2005 5:09 pm    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

i even wish being able to type the area i need and the zone tag stretch by it self to a direction selected by me also
_________________
MACBKPro /32GiG / 240SSD
AC V6 to V18 - RVT V11 to V16
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger   
Aussie John
Senior member
Senior member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 1450
Location: Adelaide

PostPosted: Tue Aug 09, 2005 11:38 pm    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

Once that is achieved it is only a short? step to having section lines automatically extending from one edge of a zone to another. Now that would be a time saver.
_________________
Cheers John
John Hyland : ARINA Consultants : www.arina.biz
OSX10.6.8 : Archicad 12 : 15" Macbook 2.66Ghz intel core i7
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address    
oreopoulos
Veteran member
Veteran member

Joined: 28 Oct 2003
Posts: 654
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 8:48 am    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

Rakela Raul wrote:
i even wish being able to type the area i need and the zone tag stretch by it self to a direction selected by me also

I agree.

I would like to SEE DYNAMICALLY the area of zone (or fill or slab) as i change a point or stretch a side. I would also like when activating the stretch side tool to have an option to type a desired area.

When i want to achieve a certain area, i have to move a side back and forth until i have the desired area in .xxx digits.
Back to top
View user's profile Send private message    
Dan Kunschik
Active member
Active member

Joined: 10 Jun 2004
Posts: 416
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed Aug 10, 2005 4:04 pm    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

Jay Rennemeyer wrote:
I would like to have the zone tags be able to list the room length and width. Most clients have no clue when you tell them a room is 500 square feet, but they have a better idea when you tell them a room is 20' x 25'. Even in a room with jogs in it, it still gives the client a better idea of the room size.


Jay and others,
Take a look at the following thread:
http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?p=43031&highlight=#43031
Its not fully automated by reading the points of the zone but still fairly effective. It gives you good graphicaly flexibility and a way to display what "you" define as the appropriate zone boundaries to display as overall dimensions.


Dan K

_________________
ArchiCAD 9 (1812 USA FULL)
ArchiCAD 10 (1010 USA FULL)
Back to top
View user's profile Send private message    
Sergio
Active member
Active member

Joined: 26 Feb 2004
Posts: 311
Location: Chicago, USA

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 1:19 am    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

Dan Kunschik wrote:
Take a look at the following thread:
http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?p=43031&highlight=#43031
Its not fully automated by reading the points of the zone but still fairly effective.

Haven't tried to implement your version, but I've just uploaded a block that we've been using at http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?p=46305#46305
Need to check your out also (when I get some time, and before AC implements a similar block into their zone stamp) and see which one is more practical for our office.

_________________
__________________________
Gateway P4/3.2/512Mb/128MbVram
AC9.0 US (2219) w/ PM9 & AC10 US (987) on XP Pro
Back to top
View user's profile Send private message    
Jay Rennemeyer
Active member
Active member

Joined: 27 Oct 2003
Posts: 470
Location: Ogden, Utah, USA

PostPosted: Mon Oct 10, 2005 4:41 pm    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

Several of you have wished that you could at least have an extra parameter to list the length and width. I've attached the zone stamp we have been using over the last year, which has two extra parameters. It's not automated like the thread Dan pointed to, but it works.

Also, I got rid of the Text Font, Text Size, and Text Color for every single parameter, and made them all the same -- specified in one place. The room name has it's own font/size/color combination.

You can easily find my modifications and incorporate them into your own by searching in the 2D script for "by Jay". You will find either "Added by Jay..." or "Changed by Jay..."



DCA Zone Identifier.zip
 Description:
Modified Zone Identifier

Download
 Filename:  DCA Zone Identifier.zip
 Filesize:  6.79 KB
 Downloaded:  764 Time(s)


_________________
Jay Rennemeyer
Dell Precision M4300, 2.59 GHz Core 2 Duo, 3.5GB RAM
NVidia Quadro FX 360M, 512MB RAM
Windows XP Pro, Version 2002, SP3
AC10-1188, AC11-1210, AC12-2325
No longer using ArchiCAD
Back to top
View user's profile Send private message    
Rakela Raul
Senior member
Senior member

Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1171
Location: Florida

PostPosted: Thu Oct 13, 2005 2:38 am    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

any chance to make the zone tag name (Office 2) for example, 'static'...
so when you shringe the finishes from other zone tag to it, does not change the zone tag name also?

_________________
MACBKPro /32GiG / 240SSD
AC V6 to V18 - RVT V11 to V16
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger   
Geof Gainer
Junior member
Junior member

Joined: 10 May 2004
Posts: 118
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Fri Sep 02, 2016 12:54 am    Post subject: Re: Zone Tags Should List Length And Width Reply with quote

I just saw that this thread was eleven years old. But there's still no standard zone stamp with length and width? I voted 'essential', since it would be essential to my actually using the zone tool.
_________________
AC 19 Build 5005 USA FULL. iMac 27, Intel Core i7, 32G ram. OS X 10.11.1 El Capitan
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website    
Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view       ArchiCAD-Talk Forum Index >>> Annotation Wishes >>> Zone Tags Should List Length And Width All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB 2001, 2005 phpBB Group
Copyright 2012 - Graphisoft SE. All rights reserved worldwide. Terms of Use | Privacy Policy