The Global ARCHICAD Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding ARCHICAD (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!).
Note: If your problem seems to be an ARCHICAD error please always report it to your local reseller!

Moderators: Barry Kelly, Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, gkmethy

By mmbrajohan
#296407
Hi there.

This error happened all of the sudden...

When I edit a wall, or draw in a new one, etc, the 3D rebuild takes extremely long. When I work with any other feature, like slab , roof, objects, etc., the change is immediate and no Processing Element window is displayed.

I do have a complex profile a wall and some solid element operations on the site mesh, but this happened way after the solid element operations where introduced in the project.

Any ideas? I tried hiding and deleting walls, meshes and slabs, but it still does it...
By Hence
#296426
I am not sure if you are on a mac or not, but we just found this issue in our office. Simple tasks where taking a long time to process and teamworks was very slow. We discovered it was due to a Mac OS update, and the issue only occurred on macs that had OSx 10.12 installed and were updated to 10.14.

Not sure if this will solve you issue, but here is a link to the article that helped us figure it out:
https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/75345/

Good Luck
By mmbrajohan
#296527
Hi Hence.

I am on PC, but I did manage to find the problem.

The slab I used to do a solid element operation with, cuts through a lot of elements, which causes it to recalculate all the cut priorities of the walls intersecting with it.

Is there a way to switch this off instead of rearranging all the building material priorities?