The Global ARCHICAD Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding ARCHICAD (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!).
Note: If your problem seems to be an ARCHICAD error please always report it to your local reseller!

Moderators: Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, Barry Kelly, gkmethy

#304396
RIGOR wrote:
Fri Nov 29, 2019 12:36 pm
Yep, the setting of transparency in 3D window helped with 3D document, now 3D document looks correct.

OK, so now we know it is a material setting.

RIGOR wrote:
Fri Nov 29, 2019 12:36 pm
But interesting thing - by default AC template, simple shading is with transparency marked in check box and 3D document looks correct too, while on my template - 3D document is transparent

So I would suspect there is still an override of some kind in place.
Either GO or reno filter - make sure GO is set to 'No Override" and reno filter is not doing any overrides at all - just 'Show All'.

Or it could be the actual material properties - the attributes in your file may have transparency settings while the same attributes in the template don't.
You could use the Attribute Manager to bring the materials from the template into your file (overwrite by index number).
You may want to try this on a copy of your file just in case things really mess up.
Playing with Attribute Manager can create may problems if you don't know what you are doing.

Short of this it will be hard to determine what the difference is without seeing the actual two files (yours and the template).
If you are willing to share them on Dropbox or similar, I could try to have a look - but remember I am no expert.
You local GS support may be a better solution.


Barry.