The Global Archicad Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding Archicad (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!).
Note: If your problem seems to be an Archicad error please always report it to your local reseller!

Moderators: Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, Barry Kelly, Gordana Radonic, nbalogh, mnguyen, gkmethy

By NZP
#322501
Has anyone else had this issue?
I find that I build a model and everything is fine but as the complexity grows it seems there is a 'breaking point' and then I can't get rid of these triangular shadows everywhere...
shadows.JPG
shadows.JPG (64.47 KiB) Viewed 89 times
User avatar
By Barry Kelly
#322503
I have not seen this happen with shadows.

I would...
Check video drivers are up to date.
Check how much free RAM yo have.
Check how much free space you have on your local hard drive.
And make sure Archicad is up to date.

Barry.
By NZP
#322506
Thanks Barry, now that you say this I have a feeling you're probably right. Will let you know how I go!
User avatar
By mnguyen
#322777
Hello,

Thank you very much for the question! It's an interesting one!

Am I correct to assume that the shadow was broken in OpenGL 3D view and not in PhotoRendering mode with Cinerender? I haven't seen it before, so it would be great if we can have the file for further investigation!

Looking forward to hearing from you!

Best regards,
Minh