The Global Archicad Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding Archicad (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!).
Note: If your problem seems to be an Archicad error please always report it to your local reseller!

Moderators: ejrolon, Barry Kelly, Karl Ottenstein, LaszloNagy, gkmethy

By christurley
#307755
Hey All - I am really stuck. Was working on a home renovation. Starting making a complex profile for a wall base. When I finished I went to my first floor and hit zoom all and got a blank screen. The zoom is 0.00000% and no matter what I manually type or select in there it goes back to zero. If I go to another floor zoom all still works fine. First floor - nothing. The data is there - if I go to second floor and do the zoom all and then move down one level everything can be seen. AS soon as I hit zoom all - blank screen and zer0 per cent zoom. Cannot for the life of me figure this one out. HELP!.
By christurley
#307758
SOLVED IT - for future reference if someone has the same problem: I had created a complex profile with no fill. There was something about it the freaked out Archicad. Just restored the database from a backup and went through it and was able to recreate the error and then the solution.
User avatar
By LaszloNagy
#307759
Thanks for reporting this issue and its fix.
I will report it to GRAPHISOFT so they can fix the underlying cause in the code.
User avatar
By mnguyen
#307776
Hi Chris,

Thank you for sharing the issue!

At first, the complex profile shouldn't be empty, or else you won't be able to save it (for some reason, a profile can be empty if you close the Profile Manager right after it is created). I came across many cases where somehow the profile does not include any fill, or the fill was corrupted, which leads to a symptom similar to a far from origin project. In those cases, I can only delete elements one by one, in order to pinpoint what is exactly causing it. It takes a lot of time, but this is the only way to solve it!

This is a limitation of within the code, I believe. I am very sorry about the inconvenience, but I'm glad that the problem is solved for you!

I wish you a great week ahead!

Best regards,
Minh