The Global Archicad Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding Archicad (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!).
Note: If your problem seems to be an Archicad error please always report it to your local reseller!

Moderators: ejrolon, Barry Kelly, Karl Ottenstein, LaszloNagy, gkmethy

#310807
Hello everyone

I have an issue with changing surfaces in CineRender settings.
It was working fine before but at some point it started doing this thing when I could only change a colour in the settings once and when I opened the settings again the dialogue where you can change the colour has disappeared. Then I would close the file without saving and I would have the settings back just to change them and then have the dialogue disappear again after opening the settings again.

Screenshots posted as attachments explain it clearly.

Please, any suggestions to what the problem might be?
Attachments
surface-problem.jpg
surface-problem2.jpg
#310817
This seems odd.
What are your machine specifications? - OS, CPU, GPU, RAM, etc.


Barry.
User avatar
By mnguyen
#310895
Hi,

Thank you for sharing the issue, and I am sorry about the experience!

This is a known issue to us, but it rarely happens. Although it hasn't got a schedule to be fixed yet, recently I cannot reproduce it anymore, both with build 3003 and 4006. I just wonder if it is because I switch to a 4K screen? Maybe your computer's specifications can help in this case!

Best regards,
Minh