The Global Archicad Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Discussions about managing Archicad in architectural practices (Project Setup, Templates, Attributes, Migration, Compatibility with Previous Versions, Preferences/Work Environment, User/Project/Application Administration/Management etc.)

Moderators: Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, Barry Kelly, Gordana Radonic, nbalogh, mnguyen, gkmethy

#300278
Hi there.

I am currently busy creating a template file and I need to import the attributes from another project into the template.

I can import the fills, but surfaces, building materials and composites seem to give me an error: error while loading attribute set from file.

I have tried to switch off the 'include the associated attributes' tick box while importing and exporting as well, but it gives the same error.

Is there anybody who encountered this before?
#300599
Hi,

If you are exporting them from an earlier version, then it is not an error. Transferring Attributes between different main versions (e.g. between AC20 and AC21) is not supported. If you want to do this, first open the old project in the same version, and save it. After this they are both the same version, so you should be able to transfer attributes.

If it is not that, then it can be any number of things. If you send me the exported files, and the 2 plan files (the one you exported from and the one you want to copy it to), I can take a look.

Also, in the meantime, you can also browse for a PLN/TPL in the Attribute manager, not attribute files only. This way you might be able to move your attributes.

Regards,
#321141
Was a resolution to this found? I am running into the same problem trying to share attributes (wall composites) with several teamwork projects that are hotlinked into a main file.
#321443
Chris Grantham wrote: Thu Jan 14, 2021 10:14 pm Was a resolution to this found? I am running into the same problem trying to share attributes (wall composites) with several teamwork projects that are hotlinked into a main file.
Hello Chris,

Thank you very much for the question and I am very sorry about the experience!

May I ask for some more information about the issue? Is it happening only with teamwork files or with solo files also? Which method do you use to share the attribute?

Have you tried Daniel's suggestions? And did it work for you or not?

Looking forward to hearing from you!

Best regards,
Minh
#321658
Hi, I am not sure Daniel's suggestions apply here as I am not sharing attributes between different releases.

I have not checked to see if it works when the modules are simple .mod files and not TW files. When I have a few min to set up that use case, I will and report back.