The Global ARCHICAD Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Sharing a project for a team, accessing projects remotely. Setup of BIMcloud/Users/Roles, Working/Messaging in Teamwork (Example: What are the firewall settings for the BIMcloud to make it accessible over the Internet?)

Moderators: Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, Barry Kelly, gkmethy, Istvan Moharos, Marton Kiss

#163523
It's possible that I added the server manually in some way since I started using the TW functionality a month before the other two BUT I do not know how and where this is defined on the client machines (can you help me on that :?:) I thought that the server name only was defined in the server configuration where the BIM Server is installed.

(I initially had a BIM Server installed locally on my machine to begin with for testing purposes but now I have uninstalled that one and is using the BIM Server the we have on a dedicated server machine)
#163524
I would try the following on one of the non-working-computer:

-Leave the project
-close ArchiCAD
-clean everything from the Local Data folder
-Start ArchiCAD
-Open Teamwork project
-disregard the automatically appearing server on the list, select "Add New server"
-enter the same server name you used on your computer
-pick the project from that server
-join

check for the library issues

The above process makes sure, that the two clients use the very same access route to the server, which ensures, that the links in the project are identical.
#163525
Now we have tried following your instructions that but it does not help. The libraries are working fine when ArchiCAD is online but when opening the project while the machine is offline the project itself opens correctly BUT the libraries are missing. The libraries are not found if he connect the network cable and do a S&R, he needs to close and open the project in online mode for the libraries to be found again :? ).

I've attached a screenshot of the xml files from the newly created TW Data folder I you want to check the content.
#163529
Ok, I hope that they'll come up with something that can direct to a solution :) I have pasted the first part of the two xml files in the TW Data Folder below since the attachment didn't work. Does this info tell you anything?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
- <Cache>
<DataVersion>4</DataVersion>
<LoginName>Björn</LoginName>
<UserName>Björn Israelsson</UserName>
<UserId>2351ADE6-62AE-4DE3-9E6B-4009804C3E50</UserId>
<ProjectName>6296 Jörnträ 153 m2</ProjectName>
<ProjectCategoryName>1-planshus</ProjectCategoryName>
<ServerName>phskecad</ServerName>
<Port>9991</Port>
-------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
- <LibraryCacheFolderWrapper>
<WrapperVersion>1</WrapperVersion>
<ServerUserToFolderSize>2</ServerUserToFolderSize>
- <ServerUserToFolder>
<Server>PHSKECAD</Server>
<User>Björn</User>
<GeneratedFolderName>LIBC</GeneratedFolderName>
</ServerUserToFolder>
- <ServerUserToFolder>
<Server>PHSKECAD</Server>
<User />
<GeneratedFolderName>LIBC_0</GeneratedFolderName>
</ServerUserToFolder>
<LibraryToFolderSize>2</LibraryToFolderSize>
- <LibraryToFolder>
<LibraryName>ArchiCAD Bibliotek 13</LibraryName>
<ServerUserFolder>LIBC</ServerUserFolder>
<GeneratedFolderName>LIBR</GeneratedFolderName>
</LibraryToFolder>
- <LibraryToFolder>
<LibraryName>Plusshus objekt</LibraryName>
<ServerUserFolder>LIBC</ServerUserFolder>
<GeneratedFolderName>LIBR_0</GeneratedFolderName>
</LibraryToFolder>
</LibraryCacheFolderWrapper>
#163871
The problem is finally solved. :D Thanks a bunch for all help on this !!!

It was the server name that was making trouble. I had entered server name manually from my computer while the other two picked it from the list that was automatically generated. When we tried to change the server name on the other one it did not work anyway UNTIL Shaun at Graphisoft realized that we had a difference in capital letters and lowercase on the different machines. What makes it hard is that the dialogue box where you choose or Add new server during login does not mae a difference between capital and lower case whilst the internal workings of ArchiCAD does (maybe room for future improvements?).

So after changing server name to uppercase in Chachinfo.xml the libraries are now working even when the computer is offline!