The Global ARCHICAD Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Sharing a project for a team, accessing projects remotely. Setup of BIM Server/Users/Roles, Working/Messaging in Teamwork (Example: What are the firewall settings for the BIM server to make it accessible over the Internet?)

Moderators: ejrolon, Barry Kelly, Karl Ottenstein, LaszloNagy, gkmethy

User avatar
By Angry
#158058
I have a growing hunch I'm being dumb....

The Teamwork menu is missing. Even on the blank, default AC13 template,

The teamwork tools are greyed out (they show a balloon with an 'x' in them)
Menu items under teamwork are absent in the workspace manager (menus)
Uninstalled, re-installed (as administrator), re-started etc

BIM server has been installed on our CAD server
BIM manager installed on my machine (Vista)

Running out of ideas other than prevailing stupidity. I'm almost certain the answer will humiliate me. Oh well.

Help?
User avatar
By ejrolon
#158059
Check your work environment settings, you might have a previous version W/E running that does not have the TW menu.
User avatar
By Angry
#158071
Checked environment settings already-

Even using default 'Standard' AC13 environment, tw menu is still missing. Also when navigating all menus in alphabetical order in the environment Manager the teamwork menu heading is there but there are no items below it, only dividers.
?
User avatar
By Karl Ottenstein
#158079
If you are using the standard WE and the TW menu is not enabled, then it sounds like you are running in demo mode, which prohibits TW, saving, etc.??

(BIM Server being installed, or not, running, or not, has no effect on whether the menu will be present.)

Karl
User avatar
By Angry
#158082
Not in demo mode. Saving just fine.
Wibukey updated and running
Works fine on other machines (have not checked all of them though)...
...Aw look a that! Tried the Standard workspace AGAIN and now look who's come back! (I swear I'm not making this up ...Nurse!)
Ok now let's see if it shows up the in the environment editor so I can add it to my workspace...
Nope. same problem. Well at least I'm closer.
I'll try to amend the standard profile with my individual preferences - other than command layout shcemes and see if that works....

Done. We're back.

For posterity - Beware of importing your old v12 workspace into v13 wholesale.
User avatar
By Karl Ottenstein
#158118
Angry wrote:Ok now let's see if it shows up the in the environment editor so I can add it to my workspace...
Nope. same problem. Well at least I'm closer.


Glad you're getting there. ;-) Are you sure you are customizing your menus properly? Check the attached screenshot. You should display "All menus in alphabetical order" on the left, as shown - and see Teamwork there, which you can drag into your customized menus on the right...

Cheers,
Karl
Attachments
menus.png