The Global ARCHICAD Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding ARCHICAD (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!). <br />Note: If your problem seems to be an ARCHICAD error please always report it to your local reseller!<br />

Moderators: Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, Barry Kelly, gkmethy

#274522
HI All,

Currently having issues with the display of my Shadow Diagrams in AC21 - I use 3D documents taken from a 'top view' of the model to create a live image that can be annotated.

However, between the View Map and Layout Book the appearance changes, with the actual 3D model disappearing, and only the shadow/2D annotations visible.

The next issue is that this appearance sometimes occurs in the View Map too.

I've tried changing View Overrides etc and they work in the short term both in the View Map and Layout Book however it always reverts back.

Has anyone else experience this?

Below are three images to demonstrate the issue - first is how it should appear in View Map and the second is it not working in View Map.
Attachments
Shadow_Working.JPG
Shadow Working
Last edited by Elemental_BD on Tue Nov 21, 2017 2:19 am, edited 1 time in total.
#274747
Dear Elemental_BD,

I think this might be a known issue. It looks like you ran into the bug, that if you switch between views of 3D documents the outlines might go missing. When the View looks wrong, please try doing a Rebuild & Regenerate (ctrl+alt+shift+R, or available in View>Refresh while holding the Shift key), and see if that fixes it. If it does, then you have the same problem.

Most of the time it works fine when you publish the layouts these views are placed on, please see if that's true for you as well. The bug should be fixed in a future update (unfortunately not the one coming in a few weeks).

Kind Regards,
#275053
Hi,

Unfortunately, I don't know about any. If you find one, I think we would all be happy to hear about it.

What you can check, is if it is fine on PDFs after publishing those layouts (in that case it is just a "display issue" on layouts, but your published papers should be fine). Also, see if manually updating the drawing on the layout helps.

Regards,
#278201
Is there an update with this issue?
Our company uses 3D documents for sketch elevations on every job and we do ~800 jobs a year.
We haven't been able to transition from 18 to 21 because of this issue, and are desperately awaiting a resolution. Is it a graphics card cache issue?
David (Wisdom Homes)
#280086
DJ Design wrote:Is there an update with this issue?
Our company uses 3D documents for sketch elevations on every job and we do ~800 jobs a year.
We haven't been able to transition from 18 to 21 because of this issue, and are desperately awaiting a resolution. Is it a graphics card cache issue?
David (Wisdom Homes)

Hello,

According to the current schedule, this update should be included in the 70xx build's update package. We are about to release 60xx so that's going to be a little bit down the road (that's the next update).

Regards,