The Global ARCHICAD Community

Stay informed. Get help. Share your knowledge.

Speed/Display issues/unfamiliar error messages, crashes/hangs or any other problems regarding ARCHICAD (Example: I get an error message when the 3D Window is generated, please help!). <br />Note: If your problem seems to be an ARCHICAD error please always report it to your local reseller!<br />

Moderators: Karl Ottenstein, LaszloNagy, ejrolon, Barry Kelly, gkmethy

User avatar
By Dave Jochum
#275129
I opened a file today and found very screwed up dimension strings that I had placed months ago. Some strings have morphed into include additional dimensions to the user origin, and on a different axis, which on some stories is simply out in space! Has anyone else has experienced this weird glitch?
User avatar
By Dave Jochum
#275168
Erwin Edel wrote:Nope. Are you perhaps drafting very far away from the origin?


No, not at all. The user origin was essentially in the middle of the floor plan. Very strange. I should have taken a screen shot before I fixed it and will if it happens again (though I'll be fuming if it does). :evil:
By dieselboy
#276688
I've had the same issue. GS tech support is aware.
User avatar
By Dave Jochum
#276691
dieselboy wrote:I've had the same issue. GS tech support is aware.


After weeks of the same 7 or 8 dimensions with this glitch, out of the blue they are now holding.
By reidweber
#279339
I've also been having this issue. When I open a new view, some of the dimension strings are dimensioned to the same seemingly random point. When I select them and changer any of their parameters (i.e. make the text bold, center it, or change the color) the dimension strings jump back to their original locations as if nothing were changed. I've attached an image of how the strings look

This is a very concerning glitch, how do you fix this issue?

Thanks,

Reid